Now Reading
Tips voor thuis fitnessoefeningen zonder apparaten

Tips voor thuis fitnessoefeningen zonder apparaten

fitnessoefeningen zonder apparaten

Lekker bewegen is goed voor onze gezondheid. Regelmatig wandelen of een kleine workout kan onze gezondheid snel verbeteren. Door regelmatig te sporten zit u beter in uw vel. Krachttraining is belangrijk om uw spieren en gewrichten sterk te houden. De combinatie tussen kracht en cardio is ideaal want u versterkt zowel uw kracht als uithoudingsvermogen. Niet iedereen lukt het om structureel naar de sportschool te gaan. Een sportschool abonnement brengt daarnaast ook de nodige kosten met zich mee. Er zijn slimme oplossingen om ook thuis fit te blijven zonder dat u fitnessapparaten nodig  heeft. Ik geef u in deze blog tips voor thuis fitnessoefeningen zonder apparaten.

Plan uw fitnessoefeningen zonder apparaten

In huis kan de ruimte om te sporten beperkt zijn. Plan vooraf waar u uw workout wil houden. Kies een ruimte waar u voldoende ruimte heeft om comfortabel te bewegen. Ruim de ruimte op zodat u snel met minimale inspanning kan starten met uw oefeningen. Let er op dat u voldoende bewegingsvrijheid heeft. Consistentie is de sleutel tot succes dus ga op vaste dagen en tijdstippen sporten in uw eigen huis. Online zijn er heel veel verschillende oefeningen te vinden. Door dat u geen beschikken heeft over apparaten is het belangrijk om oefeningen te kiezen waarbij u alleen uw eigen gewicht nodig heeft.

Slimme oplossingen voor uw oefeningen

Maak gebruik van online informatie. Op YouTube of in verschillende apps zijn heel veel leuke oefeningen te vinden. Voordeel van een filmpje is dat u de oefening alleen maar hoeft na te doen. Fitnessoefeningen zoals squats, lunges, push-ups en burbeeps zijn allemaal zonder apparaten en zeer effectief voor uw spieren. Is een oefening te zwaar? Maak gebruik van een stoel of kruk als hulpmiddel. Toch liever iets zwaarder trainen? Door bijvoorbeeld flesjes water te vullen kunt u lunges maken met extra gewicht.

Stel haalbare doelen en train afwisselend

Een circuit training met verschillende oefeningen maakt uw training afwisselend. Bij een circuit training met verschillende oefeningen traint u uw hele lichaam. Herhalingen zijn mogelijk maar zorg er wel voor dat het leuk blijft. Bouw uw trainingen rustig op. Door het circuit regelmatig te herhalen gaat u merken dat het steeds gemakkelijker wordt. Wanneer de oefeningen u gemakkelijk af gaan kunt u er voor kiezen om het aantal herhalingen te verhogen. Na elke circuit training nog toe aan een extra uitdaging? Sluit uw workout af door te planken. Let op planken kunt u het beste ook langzaam opbouwen om zo steeds langer de plank vast te houden.

See Also
Muscle memory

Thuis fitnessoefeningen zonder apparaten kunnen net zo effectief zijn als trainingen in de sportschool, mits u de juiste aanpak volgt en gemotiveerd blijft. Sport u wel eens thuis en wat is uw beste tip?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top