Now Reading
Een nieuwe bril zo kunt u er aan wennen

Een nieuwe bril zo kunt u er aan wennen

nieuwe bril

Stel u bent net naar de opticien geweest en helemaal blij met uw nieuwe bril. Het liefst zet u uw nieuw e ogen natuurlijk de hele dag op. Het is toch verstandig om uw ogen te laten wennen aan uw nieuwe bril. Klachten als hoofdpijn of tranende ogen wilt u liever voorkomen en dat kan met deze tips.

Geef u zelf de tijd

Zeker wanneer u al een bril had kan een andere bril een hoop veranderingen met zich mee brengen. Denk aan de pasvorm maar ook de sterkte van de nieuwe glazen. Geef u zelf daarom de tijd om aan uw nieuwe ogen te wennen. Gemiddeld genomen hebben mensen 1 tot 3 weken nodig om volledig aan hun nieuw montuur en glazen gewend te zijn. Indien u na een maand nog steeds klachten heeft als hoofdpijn, tranende ogen, misselijkheid en duizelingen wordt het tijd om terug te gaan naar de opticien.

Tips om aan uw nieuwe bril te wennen

Probeer uw bril ondanks wat ongemakken zo veel mogelijk te dragen. Wanneer u te veel wisselt naar uw oude montuur zal het wen proces langer duren. Probeer recht door de glazen te kijken en beweeg uw hoofd goed mee met het rondkijken. Leer u zelf geen maniertjes aan om te voorkomen dat u straks uw montuur bijvoorbeeld altijd op het puntje van uw neus draagt om beter te lezen.

See Also
tandenborstel

Wennen aan de pasvorm

Ook de pasvorm van uw bril kan even wennen zijn. De pootjes zitten te strak achter de oren of u heeft aan het einde van de dag een flinke afdruk op uw neusvleugels staan. Gelukkig kan een opticien snel helpen de pasvorm aan te passen. Ga bij veel pasvorm pijn snel naar de opticien want dat de ogen moeten wennen staat vast maar uw bril moet wel lekker zitten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top