Hulpmiddelen

Hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor een betere gezondheid

tandenborstel
Wanneer moet u uw tandenborstel vervangen?

Kunt u zich nog herinneren wanneer u voor het laatst uw tandenborstel heeft vervangen? Hoe vaak en wanneer moet uw uw tandenborstel eigenlijk vervangen?

nieuwe bril
Een nieuwe bril zo kunt u er aan wennen

Een nieuwe bril moet niet alleen lekker zitten maar u wilt er ook goed door kunnen kijken. Met deze tips kunt u wennen aan uw nieuwe bril.

slimme lamp
Nederlandse primeur: ouderen veiliger dankzij slimme lamp

De bewoners van zorgr├ęsidence de Wiardi Hoeve in Velp hebben een primeur: als eersten in Nederland mochten zij de slimme Nobi-lampen testen in hun appartement.

dry january
Waarom mee doen met Dry January

Het nieuwe jaar is weer begonnen tijd voor de goede voornemens. Internationaal wordt er campagne gevoerd voor Dry January. Waarom mee doen aan Dry January?

Kunstgebit
Kunstgebit schoonmaken, hoe doet u dit?

Wanneer u een gebitsprothese, kunstgebit of klikgebit heeft is mondhygi├źne nog steeds belangrijk. Enkele tips voor het schoonmaken van uw kunstgebit.

Bewegingsapps
Bewegingsapps, zorg ervoor dat u in beweging blijft

Zit u geregeld op de bank en komt u er bijna niet vanaf? We weten…

rollator binnenshuis
Rollator binnenshuis heel handig

Bij een rollator wordt gelijk gedacht aan een handig ding om mee op pad te gaan. Toch zijn rollators niet alleen handig buitenshuis maar ook binnenshuis.

rolstoel
Tips voor het wandelen met een rolstoel

Wanneer u met een rolstoel op pad gaat om een lekker stukje te wandelen is het goed om met wat zaken rekening te houden. Veel parken in Nederland zijn voor rolstoelgebruikers steeds toegankelijker geworden. Misschien zit u zelf in een rolstoel of gaat u wandelen met iemand die in een rolstoel zit met deze tips gaat u veilig op pad.