Sport & Beweging

Door sporten blijft u gezond. Tips & Tricks voor een gezonde levensstijl

thuis sporten
Thuis sporten doet u zo

Wilt u niet vast zitten aan een sport abonnement? Sporten op het moment dat het u uitkomt en fit worden op uw eigen maner? Thuis sporten was nog nooit zo populair.

sporten vol te houden
Tips om het sporten vol te houden

September is de maand om het sporten weer op te pakken. Ik geef u tips om het sporten vol te houden. Krijg plezier in het sporten en bouw een vast ritme op.

zweepslag
Hoe ontstaat een zweepslag in de kuit?

U bent lekker bezig met sporten en ineens schiet het u in de kuit. Hoe ontstaat een zweepslag in de kuit en hoe kunt u de klachten verhelpen?

e-bike
Fit blijven bij het gebruik van een e-bike

Een e-bike geeft een steuntje in de rug tijdens uw fietstochten. Wat kunt u doen om fit te blijven bij het gebruik van een e-bike? Onze tips.

sporten op vakantie
Tips voor het sporten op vakantie

U kent het wel net lekker bezig met regelmatig sporten en dan 3 weken zomervakantie. Ik geef u een aantal tips voor het sporten op vakantie.

Yoga in de buitenlucht
Wat zijn de voordelen van Yoga in de buitenlucht

Bent u ook een yoga liefhebber? Dan is het nu ook weer tijd om lekker…

VitaliteitSpelen
Nationaal Ouderenfonds brengt alle ouderen in beweging tijdens de VitaliteitSpelen

Nationaal Ouderenfonds lanceert OldStars VitaliteitSpelen, de nationale beweegweek voor ouderen. De beweegweek vindt plaats van 16 t/m 20 mei 2022.

Energiehuishouding
Energiehuishouding in spieren van sportende senioren en jonge mensen vrijwel gelijk

Spieren van sportieve ouderen laten bijna dezelfde stofwisseling zien als die van jonge mensen. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en het Amsterdam UMC ontdekt in een gezamenlijk onderzoek naar veroudering in spierweefsels.