Now Reading
Waarom zwemmen goed voor u is – 4 redenen

Waarom zwemmen goed voor u is – 4 redenen

zwemmen

Bent u op zoek naar een nieuwe sport? Of bent u aan het herstellen van een blessure? Wist u dat zwemmen hartstikke goed voor u is? Bijna iedereen in Nederland kan zwemmen en bijna overal is wel een zwembad in de buurt. Lees hier waarom zwemmen goed voor u is.

Spieren opbouwen door te zwemmen

Door te baantje te trekken doet u eigenlijk een totale body work-out. Met de schoolslag of borstcrawl gebruikt u heel veel spieren in uw lichaam. Anders dan bij bijvoorbeeld wandelen of hardlopen moet u bij baantjes trekken uw hele lichaam gebruiken. Door verschillende zwemslagen te gebruiken zal u nog meer spieren opbouwen. De zwemslagen zullen u steeds gemakkelijker afgaan en u merkt dat u steeds lekkerder in uw vel gaat zitten.

Calorieën verbranden

Doordat u met zwemmen uw hele lichaam gebruikt gaat de verbrandingsmotor vol aan. Met baantjes trekken verbrand u heel veel calorieën, veel meer dan met bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. Zwemmen is intensief, u moet het opbouwen maar als u het eenmaal een tijdje vol kan houden heeft u er zeker plezier van. Zet vet om in spiermassa en verbrand die calorieën in het zwembad.

Lage impact op uw gewrichten

Water maakt u gewichtloos. Bij hardlopen of wandelen moeten uw knieën en voeten constant uw gewicht opvangen. Bij het zwemmen is de druk op uw gewrichten heel laag waardoor de slijtage ook een stuk minder is. Herstellende van een blessure? Baantjes trekken is de ideale sport om uw conditie weer op te bouwen.

See Also
Muscle memory

Geeft uw gezondheid een boost door te zwemmen

Door wekelijks het zwembad op te zoeken geeft u uw gezondheid een boost. Van baantjes trekken krijg u energie. Wekelijks ontspannen helpen verminderd uw stress. U slaapt beter en krijgt meer energie. Er zijn nog veel meer redenen om het water in te gaan want eigenlijk heeft zwemmen alleen maar voordelen. Gaat u wel eens baantjes trekken? Doet u dit in een zwembad of in open water?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top