Now Reading
Tips om minder vaak te plassen op een dag

Tips om minder vaak te plassen op een dag

plassen

Niets is zo vervelend als elke 5 minuten naar het toilet te moeten. Heeft u het gevoel dat u na elke slok drinken al weer moet gaan lopen? Er zijn mogelijkheden om uw lichaam te trainen zodat u het aantal toilet bezoekjes op een dag kunt verminderen. Ik zet een aantal handige tips op een rij.

Door drinken vaker plassen

Er zijn voedingsstoffen die een bezoekje aan het toilet sterk kunnen beïnvloeden. Dranken met cafeïne, koolzuur en alcohol geven u sneller drang om naar het toilet te gaan. Door deze dranken heeft u een voller gevoel in uw blaas waardoor een toilet bezoekje al weer snel op de planning staat. Het beste kunt u gedurende de dag water drinken. Een volwassenen zou ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag moeten drinken. Te weinig drinken zal misschien het aantal toilet bezoekjes verminderen maar het heeft een slechte invloed op uw blaas en kan een blaasontsteking veroorzaken. Het is ook niet de bedoeling om in 1x een grote hoeveelheid te drinken, verdeel uw water inname gedurende de dag.

Uw blaas laten wennen

Wanneer u vloeistoffen drinkt komt dit uiteindelijk terecht in de blaas. De blaas kan ongeveer 1,5 liter vocht vasthouden. Wanneer u meer drinkt zal de blaas zicht uitrekken en hier rekening mee houden. U kunt uw blaas een klein beetje trainen om minder naar het toilet te moeten. Zorg ervoor dat u echt alleen naar het toilet gaat wanneer u sterke drang voelt. Neem de tijd en zorg ervoor dat uw blaas na een bezoekje aan het toilet helemaal leeg is. Het is beter uw blaas niet te laten wennen aan gewoontes. Nog snel even plassen wanneer u de hond gaat uitlaten of wanneer u de auto in stapt. Voorkom kleine plasjes zodat uw blaas er aan gaat wennen grotere hoeveelheden vocht vast te houden. Noteer elke dag de tijden dat u naar het toilet gaat en probeer de tijden tussen elk toiletbezoekje iets op te rekken. Door actief bezig te zijn met uw plasmomenten kunt u uw blaas trainen langer uw urine op te houden.

See Also
koffie of thee gezonder

Een gezond gewicht

Overgewicht kan er voor zorgen dat er meer druk wordt uitgeoefend op de blaas. Doordat het buikvet drukt op de blaas kan de drang om te plassen hoger worden. Indien u kampt met overgewicht en het lukt om wat af te vallen kunt u ervaren dat het aantal bezoekjes aan het toilet ook minder gaat worden doordat de druk op uw blaas afneemt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top