Now Reading
Tips voor het aanschaffen van een scootmobiel?

Tips voor het aanschaffen van een scootmobiel?

Scootmobiel

Wanneer u minder mobiel wordt kan een scootmobiel een goede oplossing zijn om toch op uw bestemmingen te komen. We zien steeds meer mensen op een scootmobiel in het straatbeeld. Een mobiel is een comfortabel elektrisch vervoermiddel. Met een scootmobiel kunt u gemakkelijk kleine afstanden afleggen. Zo kunt u boodschappen halen, op bezoek gaan bij een vriend voor een kopje koffie of sport kijken bij uw favoriete club. Met de aanschaf van het comfortabele elektrische karretje behoudt u uw vrijheid om te gaan waar u maar wilt. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een scootmobiel.

Het aantal wielen

Een scootmobiel is in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kunt u kiezen voor een scootmobiel met 3 wielen of met 4 wielen. De driewielers zijn het meest wendbaar. De driewielers hebben een kleine draaicirkel en zijn daarom in kleine ruimten ook heel handig. Het grote nadeel van de driewieler is dat ze minder stabiel zijn en daardoor vaker omvallen. De vierwieler is zeker voor lange stukken een stuk stabieler in het verkeer. Doordat de vierwielers groter zijn hebben ze een grote draaicirkel dit is in bijvoorbeeld supermarkten niet altijd even handig.

Snelheid en maximale afstand

In iedere scootmobiel zit een accu. De accu is bepalend voor de snelheid van de mobiel en ook de maximale afstand. Gebruikt u uw mobiel voornamelijk voor kleine afstandjes dan is een een grote accu niet nodig. Probeer van te voren in de schatten waar u de mobiel voor gaat gebruiken en welke afstanden u denkt af te leggen. Aan de hand van uw wensen kan de beste scootmobiel gekozen worden.

Een comfortabele Scootmobiel

Een scootmobiel aanschaffen doet u waarschijnlijk maar 1 keer. Wat is voor u belangrijk? Wilt u graag een verstelbare stoel? Uw voeten languit kunnen neerzetten of een stoel waarin u heerlijk weg zakt? Probeer verschillende modellen uit om zo tot de ideale mobiel te komen. Comfort is belangrijk want bij een wat langer ritje wilt u geen last krijgen van uw rug.

Er zijn veel aanbieders die advies aan huis geven. Bespreek uw wensen en probeer wat modellen uit om zo tot de beste keuze te komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top