Now Reading
Waarom wordt uw smartphone soms heet

Waarom wordt uw smartphone soms heet

smartphone soms heet

We gebruiken onze smartphone steeds vaker en intensiever. In de zomer kan uw telefoon warm worden wanneer hij in direct zonlicht ligt. In de winter kan u telefoon heter aanvoelen omdat de accu in de kou harder moet werken. Er zijn nog meer redenen waarom uw smartphone soms heet wordt. U leest het hier.

Het is niet altijd erg dat uw smartphone soms heet wordt

Dat uw smartphone af en toe heet wordt is niet altijd erg. Zo kan uw telefoon tijdens het opladen van de batterij bijvoorbeeld warm aanvoelen. Alleen wanneer de telefoon echt heet wordt door bijvoorbeeld een beschadigde kabel kan dit ernstige gevolgen hebben. Batterijen in smartphones genereren elektriciteit waardoor de smartphone ook wat warm kan aanvoelen, zeker bij intensief en langer gebruik.

Verkeerde software

Helaas kan het ook voorkomen dat uw smartphone soms heet wordt door het gebruik van verkeerde software. Het installeren van verkeerde en onbetrouwbare apps kan er voor zorgen dat uw telefoon oververhit. Apps draaien vaak op de achtergrond mee, ook wanneer u deze heeft afgesloten. Wanneer te veel apps actief zijn op de achtergrond moet uw telefoon hard werken. Het hare werken kan er juist weer voor zorgen dat uw telefoon heet wordt. Verwijder apps die u niet meer gebruikt en checkt via uw instellingen welke apps er nog op de achtergrond draaien.

Wat kunt u doen bij een oververhitte telefoon

Wanneer u merkt dat uw telefoon erg warm wordt moet u er eerst voor zorgen dat de telefoon afkoelt. Verwijder eventueel uw telefoon hoesje zodat uw telefoon maximaal kan afkoelen. Gebruik de telefoon niet en laat hem eerst helemaal afkoelen. Vervolgens kunt u het beste eerst controleren of uw software nog up tot date is en verwijdert u alle apps die u niet meer gebruikt. Ze teventueel uw wifi, gps en bluetooth uit om de telefoon af te laten koelen. Hou u telefoon naar de updates in de gaten of hij inderdaad minder warm wordt.

See Also
waterkoker

Wanneer u uw telefoon niet meer vertrouwd kunt u het beste een specialist er naar laten kijken. Medewerkers in een telefoonwinkel kunnen u helpen uw telefoon te controleren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top