Now Reading
Boeken tip: Openbaring

Boeken tip: Openbaring

Openbaring

Een razend spannende ontdekkingsreis vol explosieve onthullingen van gloednieuw bestsellerduo

Simon Ryevaar is religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in ‘eindtijdbewegingen’ – geloofsgroepen die menen dat het einde van de wereld aanbreekt. Als een bevriende archeoloog in een grot in Turkije een mysterieuze inscriptie uit het Bijbelboek Openbaring ontdekt, zet dit alles wat Simon denkt te weten op zijn kop. Is het mogelijk dat gelovigen het Bijbelboek al tweeduizend jaar lang verkeerd interpreteren? Voordat hij een antwoord heeft kunnen vinden, wordt zijn vriend op grimmige wijze vermoord.

Ondertussen doet de Leidse journalist Nova le Temps onderzoek naar The Bride, een sekte die dankzij zijn charismatische leider steeds meer leden trekt. Terwijl Nova dieper graaft komt er schokkende informatie over de sekte naar boven, maar stuit ze ook op steeds meer verzet en raadselachtige intimidaties.

Wanneer de paden van Simon en Nova kruisen, beginnen ze een zoektocht naar het verborgen verleden van de sekteleider. Het is het begin van een levensgevaarlijke reis dwars door Europa en daarbuiten – op zoek naar de waarheid, en op de vlucht voor de mensen die hen ten koste van alles tegen willen houden.

Windmeijer en Evenboer combineren hun fenomenale kennis van de Bijbel én hun schrijftalent in deze meeslepende thriller, waarin zij een volledig nieuw en schokkend perspectief op de Bijbel verweven met een ijzersterke plot die de lezer beduusd achterlaat.

See Also
maxima

Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Tjarko Evenboer is schrijver van meerdere boeken, waaronder de thrillers De stenen getuigen en Vuurvliegen. Naast schrijver is hij de co-auteur en tekenaar van de cartoon Evert Kwok.
Jeroen Windmeijer is cultureel antropoloog en heeft vele bestsellers op zijn naam staan, waaronder Het Pauluslabyrint en De stenen goden. Hij verkocht al meer dan 250.000 exemplaren en zijn werk is naar zes talen vertaald. Openbaring is het eerste deel in de Ryevaar-trilogie.

Bron: Xander Uitgevers

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top