Now Reading
Onderhoud aan uw Scootmobiel – Handige tips

Onderhoud aan uw Scootmobiel – Handige tips

Onderhoud aan uw scootmobiel

Een scootmobiel geeft mensen de vrijheid ergens naar toe te gaan. Een scootmobiel is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Net zo als een auto of fiets heeft ook een mobiel onderhoud nodig. Om langer te genieten van uw voertuig heb ik een aantal handige tips op een rijtje gezet voor simpel onderhoud die u zelf kunt uitvoeren

Uw scootmobiel schoonmaken

Doordat u vooral buiten zult rijden met uw mobiel zal er vuil ontstaan. Door uw scootmobiel regelmatig te voorzien van een schoonmaak beurtje blijft het comfort maximaal en voorkomt u roest. Maak uw banden wanneer deze zijn opgedroogd vrij van modder. Bewegende onderdelen tussen bijvoorbeeld de remmen zijn ook gevoelig voor vuil. Door uw af en toe met een borsteltje of doek uw mobiel te reinigen voorkomt u schade op de lange termijn.

Accu’s

De accu’s zijn het kloppende hart van uw mobiel. Laad uw accu’s regelmatig volgens de voorschriften op. Bewaar de accu’s droog en schoon. Gebruik voor het opladen de originele mee geleverde kabels. Let op bij koude temperaturen gaat uw accu sneller mee, pas uw ritje hier op aan om problemen onderweg te voorkomen.

Controleer uw banden spanning en verlichting

Net als bij een auto loopt er lucht uit de banden. Controleer regelmatig uw bandenspanning en geef ze lucht wanneer nodig. Niet alleen het rijcomfort is er een stuk beter ook de slijtage van de banden is minder. Met harde banden kunt u op 1 accu verder rijden dan op zachte banden. Een lamp in uw scootmobiel kan een keer stuk gaan. Condoleer voor dat u op pad gaat of alle lampen nog na behoren werken. U bent deelnemer van het verkeer dus zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent. Een lampje kunt u zelf vervangen.

Stal uw scootmobiel droog

Wanneer u uw scootmobiel niet gebruik zorg er dan voor dat deze een droog plekje heeft. U kunt uw mobiel stallen in de gang, bijkeuken of schuur. Is het niet mogelijk uw mobiel binnen en droog te stallen? Gebruik dan een afdekzeil om uw scootmobiel toch droog te houden wanneer hij stil staat.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top