Now Reading
Welke sportkleding aan doen bij lage temperaturen

Welke sportkleding aan doen bij lage temperaturen

Welke sportkleding aan doen bij lage temperaturen

In deze tijd dalen de temperaturen natuurlijk enorm. Alhoewel de zon ook opeens door kan komen, kan het in Nederland ook opeens hard gaan regenen. Het weer in Nederland is zoals altijd onvoorspelbaar. Volkomen logisch dat u daardoor ook niet weet wat u aan moet tijdens het sporten buiten. Hieronder leest u welke sportkleding u het beste aan kan doen bij lage temperaturen en waarom het belangrijk is om u goed te kleden op deze temperaturen.

Belang van de juiste kleding bij de juiste temperatuur

De juiste kleding bij de juiste temperaturen is belangrijk om blessures te voorkomen. Het is van belang dat uw spieren warm blijven tijdens het sporten en niet te snel afkoelen na het sporten. Wanneer uw spieren te snel afkoelen kunnen er sneller blessures ontstaan. Hierdoor kunt u beter te warme sportkleding dragen bij lage temperaturen dan te koude sportkleding.

Verschillende soorten sportkleding

Er zijn veel verschillende soorten sportkleding en elke sport heeft natuurlijk sportkleding wat het beste past bij de desbetreffende sport. Bijvoorbeeld bij hardlopen, bootcamp of survival trainingen is lichte kleding vaak gewenst en is deze kleding vaak strak aangesloten om het lichaam. Bij wielrennen is er echt specifieke wielerkleding, waarbij vaak een korte wielersbroek met en een wielershirt met korte mouwen wordt gedragen. De beste tip om uw kleding per temperatuur aan te passen is, draag laagjes. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw kleding opbouwen naarmate de temperatuur daalt.

See Also
bewegen op een dag

Welke sportkleding aan doen bij welke temperatuur

Bij temperaturen boven de 15 graden is vaak een korte broek en een korte mouwen shirt de beste keuze. Wanneer de temperaturen tussen de 15 en 10 graden zijn is een lange mouwen shirt met een korte of lange broek passend. Mochten de temperaturen tussen de 5 tot 10 graden komen is een korte mouwen thermo shirt met een lange mouwen shirt of dun vest een goede optie. Bij de echt lage temperaturen onder de 5 graden worden dubbele lagen en thermokleding aangeraden. Denk hierbij aan een lange mouwen shirt met een vest en een lange broek, bij voorkeur een thermobroek. Als laatst is het bij regen belangrijk waterafstotende kleding te dragen en bij wind kan vaak een extra laagje al veel helpen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top