Now Reading
Dit jaar minders insecten door kou?

Dit jaar minders insecten door kou?

insecten

Veel mensen denken dat er door de kou en sneeuw veel insecten dood gegaan zijn. Hebben we dit jaar inderdaad minder last van wespen of processierupsen? Ik heb er een aantal op een rijtjes gezet zodat u zich hier op voor kunt bereiden wanneer het mooie weer er aan komt.

Eikenprocessierups

Veel mensen hebben veel last van dit vervelende rupsje. Ze hebben vervelende haren die veel jeuk kunnen veroorzaken en de bossen kunnen hier soms helemaal vol mee zitten. Helaas overwinteren deze rupsen in een ei die goed tegen de kou kan. De kou heeft wel effect op wanneer ze uit hun ei komen. Wanneer ze hun eitje al verlaten hebben dan kunnen ze wel dood gegaan zijn. Helaas zullen we dus niet veel verschil merken dat er minder processierupsen zijn.

Vervelende wespen

Veel mensen vinden vooral wespen erg vervelend in de zomer. Alle wespen sterven al voordat de winter begint, behalve de koning. Deze zoekt een warme plek op zoals tussen kieren of een een schuurtje. Daarnaast zijn er veel exotische varianten die de kou wel gewend zijn en dus ook blijven overleven.

Goed voor de vogels zorgen

Om er toch voor te zorgen dat we minder last hebben van insecten is het belangrijk om goed voor de vogels te zorgen. De vogels eten deze insecten en rupsen namelijk wat er dus wel voor kan zorgen dat er minder insecten zijn. Zorg dus in de winter voor vetbollen en in de hete zomer voor een water badje.

Helaas dus dit jaar niet picknicken zonder wespen of wandelen in het bos zonder processierupsen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top