Now Reading
Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Het najaar is nu echt begonnen. Alle bladeren vallen van de bomen, het aantal wolken neemt toe en daardoor natuurlijk ook de regen. Echt weer om binnen te zitten met een warme kop thee. Hierdoor denken veel mensen dat ze de tuin nu kunnen laten voor wat het is. Maar juist nu is de tijd om uw tuin voor te bereiden op de winter. Lees hieronder wat u het beste kunt doen om uw tuin voor te bereiden op de winter en waarom u in het najaar het beste uw tuin kunt voorbereiden op de winter.

Nu uw tuin voorbereiden, geeft profijt voor later

Het najaar wordt ook wel het vergeten tuinseizoen genoemd. Terwijl als u nu uw tuin voorbereid op de winter, u daar in de lente alleen maar profijt van heeft. Er zijn een aantal dingen die u het beste kan doen in het najaar. U kunt het beste planten verplaatsen en planten in het najaar. Door het vochtige weer is de grond in de ideale staat op planten te verplaatsen en te planten. Deze planten zullen dan ook al snel weer gaan bloeien in de lente. Naast het planten van planten is het planten van bollen ook goed om te doen in het najaar. Door dat de grond vochtig ik kan de bol zich goed nestelen in de grond en zich voorbereiden op de lente.

Voorbereiden op de tijd die nu komen gaat

Naast voorbereiden voor de lente, zijn er ook een aantal dingen waarvan u nu al profijt kan hebben. Zo is het goed om het onkruid uit uw tuin te verwijderen, uitgebloeide bloemen weg te knippen en nog een laatste keer uw gazon te maaien en te bemesten. Verder kunt u de grote hoeveelheid gevallen bladeren het beste weghalen. Let hierbij op dat het ook goed is om een paar bladeren te laten liggen voor de gezondheid van de bodem en de diertjes in uw tuin. Om verder ook goed te zorgen voor de vogels die in en rondom uw tuin vliegen kunt u natuurlijk ook vogelhuisjes ophangen. Dit is niet alleen goed voor de vogels, maar ook een leuk aanzicht voor uw tuin. Door dit allemaal te doen kijkt u tijdens de winter tevreden naar een nette tuin en in de lente staan de bloemetjes als eerst weer in bloei.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top