Now Reading
Hoe kunt u uw camper koel houden in de zomer?

Hoe kunt u uw camper koel houden in de zomer?

Camper koel

Gaat u dit jaar met een camper op vakantie of misschien met de caravan? Wanneer het erg warm is kan het lastig zijn om uw camper koel te houden. Maar wat kunt u het beste doen om toch aangenaam te kunnen slapen?

Koel houden met een airco

Natuurlijk is dit een oplossing waar veel mensen aan gedacht hebben. Het zou prima werken voor in een camper of in een caravan maar zijn vaak toch wat prijzig om in te laten bouwen en kan soms voor veel lawaai zorgen.

Kies een schaduw rijke plek

Het klinkt erg logisch om een plek in de schaduw op te zoeken. Wanneer de zon niet op de camper schijnt zal het veel koeler blijven als het ook maar een klein beetje in de zon is geweest. Vaak komt u wat later aan op een camping en weet u niet precies wanneer de zon waar is dus ga na waar de zon in de ochtend, middag of avond zal zijn om zo een goede plek uit te zoeken. Zo kunt u ook kijken of u in de schaduw van een boom zou kunnen staan.

Zet ramen en deuren open

Is het in de ochtend of in de avond wat kouder? Dan is het een goed moment om alles flink open te zetten. Vooral voordat jullie gaan slapen is het prettig zodat u niet in de warmte naar bed hoeft. Probeer dan ook alles open te zetten wat open kan dit dus inclusief de horren. Ze houden dan wel vliegen en muggen tegen maar dus ook windt wat uw camper koel kan houden. Slaap of in de warmte of ga slapen in een een koele camper waar u met de vliegenmepper door moet?

Verkoelen met water

Niet alleen voor u zelf kan water verkoelend zijn maar ook voor uw camper of caravan. Door er en emmer of misschien meerdere emmers water over heen te gooien zal het afkoelen. De verdamping zal de oppervlakte afkoelen zodat het de warmte niet meer vast houdt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top