Now Reading
Thuis sporten doet u zo

Thuis sporten doet u zo

thuis sporten

Wilt u niet vast zitten aan een sport abonnement? Sporten op het moment dat het u uitkomt en fit worden op uw eigen maner? Thuis sporten was nog nooit zo populair. Tijdens de corona moesten veel mensen al thuis sporten door het sluiten van de sportclubs en verenigingen. Januari is traditioneel de maand om te starten met goede voornnemers en meer sporten staat bij veel mensen op het lijstje. Thuis sporten kan iedereen met deze tips.

Wat heeft u nodig om thuis te sporten

In sportscholen heeft u alles voor handen. De beste fitness apparaten en gewichten in alle soorten en maten. Om thuis te sporten hoeft u geen extra materialen aan te schaffen. Uw meubels kunnen tijdens oefeningen helpen en gewichtjes kunnen vervangen worden door flesjes water of boeken. Bent u van plan om oefeningen op de grond te doen? Dan kan een yoga matje prettig zijn. Creƫer ruimte voor uw oefeningen en leg alle attributen die u wil gebruiken klaar. Sporten is het lekkerst in goed zittende sportkleding. Ook thuis kunt u het beste sportkleding aandoen.

Maak een planning

Thuis sporten kan wanneer u dit maar wil. Het is verstandig om een vaste planning te maken voor uw sport momenten. Ik begin morgen wel of ik doe morgen wel extra oefeningen werkt niet. Van uitstel komt afstel dus maak een week of maand planning en maak het sporten er een vast onderdeel van. Elke week de zelfde workout doen werkt niet motiverend. Zorg voor afwisseling tijdens het sporten en pas uw schema hier op aan.

Ga op zoek naar een leuke workout

Online zijn heel veen verschillende thuis workouts te vinden. Zoek een aantal workouts die goed bij u passen. YouTube staat vol met afwisselende thuis trainingen. Maak een combinatie tussen verschillende spiergroepen en herhaal of intensiveer uw training waar nodig. Train op het niveau dat u aan kan en stel u zelf kleine doelen. Bij elk behaalde doel kunt u weer een stapje bij uw training op doen.

See Also
bewegen op een dag

Maak thuis sporten vast onderdeel van uw wekelijkse routine.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top