Now Reading
Waarom krijgt u het sneller koud wanneer u ouder bent?

Waarom krijgt u het sneller koud wanneer u ouder bent?

koud

Hoe ouder hoe kouder? Kent u nog dat moment dat u eerder bij uw grootouders de woonkamer binnen kwam en de verwarming op standje sauna stond? Misschien merkt u het zelf ook al dat u het steeds kouder krijgt naar mate uw wat ouder wordt. Waarom krijgen mensen het koud naarmate ze ouder worden?

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Inderdaad wanneer u een vrouw bent heeft u het snelle koud dan een man. Vrouwen voelen temperatuurverschillen veel intensiever dan een man. Het vrouwelijk hormoon kan er ook nog eens voorzorgen dat de temperatuur van een vrouw veel harder schommelt dan die van een man. Mannen hebben vaak een stabiele lichaamstemperatuur.

Spiermassa en stofwisseling

Hoe ouder hoe wordt hoe meer uw stofwisseling gaat afnemen. Om uw stofwisseling op gang te houden is het belangrijk om te blijven sporten. Door regelmatig te bewegen houdt u uw stofwisseling op gang waardoor u warmer blijft. Met regelmatig bewegen bouwt u spieren op. Spieren verbranden suikers en vetten. Door uw interne oventje op gang te houden zult u merken dat u het warmer heeft dan wanneer u helemaal niet sport.

Door een gezond gewicht heeft u het minder snel koud

Lichaamsgewicht isoleert. Niet gek dat mensen met een kilo’tje extra het warmer hebben dan hele slanke mensen. Dunne of slanke mensen hebben minder vetten en daardoor ook geen extra’s om warm te blijven. Zorg voor een gezond BMI om uw organen en lichaam in topconditie te houden. Door een goed en gezond gewicht zult u merken dat u uw lichaamstemperatuur beter op pijl kunt houden.

See Also
Energie in de zomer

Wanneer u ouder wordt veranderd uw lichaam. Door u zelf goed in de gaten te houden, gezond te eten en er voor te zorgen dat u regelmatig beweegt kunt u er zelf voor zorgen dat u lekker warm blijft.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top