Now Reading
Is een glaasje alcohol nu wel of niet gezond?

Is een glaasje alcohol nu wel of niet gezond?

glaasje alcohol

De discussie en meningen over de gezondheidseffecten van alcohol bestaan al heel lang. Sommige mensen beweren dat één glaasje alcohol per dag voordelen heeft voor de gezondheid andere waarschuwen voor de risico’s. Wat zijn nu de voordelen en nadelen van een glas alcohol? Is één glaasje alcohol nu wel of niet gezond voor de gezondheid?

Wat zijn de voordelen van een glaasje alcohol

Alcohol kan in sociale situaties ontspanning bevorderen en sociale binding vergemakkelijken. Veel mensen praten gemakkelijker wanneer ze een drankje op hebben. Uiteraard is het belangrijk om bewust om te gaan met alcoholgebruik want teveel alcohol kan u juist loslippig maken. Matig alcoholgebruik kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Zo bevat rode wijn bijvoorbeeld Antioxidanten zoals reveratrol die het hart-en vaatstel kunnen beschermen. Toch zijn er veel onderzoeken die aangeven dat het niet bewezen kan worden dat alcohol echt een positief effect kunnen geven aan uw gezondheid.

Wat zijn de nadelen

Elk glaasje alcohol brengt ook een risico met zich mee. Zo kan alcohol zorgen voor leverziekte, verslavingen en zelfs kanker. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig drinker korter leven. Uw lichaam moet hard werken om alcohol af te breken. Veel mensen kunnen het niet bij 1 glaasje laten waardoor overmatig alcohol gebruik op de loer ligt. Het meest gezond is natuurlijk om helemaal geen alcohol te drinken of het bij maximaal 1 glas per dag te houden.

See Also
stoppen met roken

De discussie of 1 glaasje alcohol nu wel of niet gezond is voor uw gezondheid blijft waarschijnlijk altijd bestaan. Er zijn altijd voorstanders en tegenstanders. Ga bewust met alcohol om en matig uw gebruik. Ook uw sociale gezondheid is belangrijk en dat kan ook geassocieerd worden met een drankje. Het mooie is dat er tegenwoordig ook heel veel alternatieven zijn met alcoholvrije drankjes of drankjes met een laag alcohol percentage.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top