Now Reading
Wanneer moet u uw tandenborstel vervangen?

Wanneer moet u uw tandenborstel vervangen?

tandenborstel

Kunt u zich nog herinneren wanneer u voor het laatst uw tandenborstel heeft vervangen? Een tandenborstel wordt veel gebruik en om een goede mondhygiëne te houden is het belangrijk regelmatig uw borstel of opzet borstel te vervangen. Hoe vaak en wanneer moet uw uw tandenborstel vervangen?

Wanneer moet u uw tandenborstel vervangen?

De meeste mensen poetsen 2x per dag hun tanden. 1 keer in de ochtend en 1 keer in de avond voor het slapen gaan. Uw borstel krijgt best wat te verduren en het is natuurlijk niet wenselijk om met een kapotte borstel maar te blijven door poetsen. Tandartsen adviseren elke 3 maanden uw tandenborstel of opzet borstel te vervangen. De borstels worden naar verloop van tijd minder effectief en bacteriën hopen zich op in de borstel haren, tijden die borstel vervangen dus.

Waarom een tandenborstel vervangen?

Naast de slijtage van de borstel zelf en het ophopen van de bacteriën zijn er ook serieuze gezondheidsrisico’s bij het niet tijdig vervangen van uw tandenborstel. Zo kunt u uw tandvlees beschadigen en kunnen er ontstekingen in uw mond ontstaan. Door het ophopen van bacteriën loopt u de kans om ziek te worden. Wanneer u ziek bent geweest, bijvoorbeeld verkouden is het al helemaal belangrijk om uw tandenborstel te vervangen. U wilt natuurlijk niet dat de ziektekiemen via uw borstel weer terug in uw lichaam komen.

Hier kunt u op letten bij het kopen van een nieuwe bostel

Kijk goed welke borstel het beste bij uw gebit past. U kunt uw tandarts of mondhygiënist ook om tips vragen. Een zachte kop of juist een harde kop? Gebruik de borstel die het beste bij u past.

See Also
nieuwe bril

Zijn tandenborstels in de aanbieding? Sla een voorraadje in zodat u inderdaad elke 3 maanden uw borstel kunt vervangen. Lekker fris en gezond bezig met uw gebit.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top