Now Reading
Uw tuin snoeien en herfst klaar maken

Uw tuin snoeien en herfst klaar maken

Uw tuin snoeien

De zomer is nu echt ons land uit. De zwembadjes in de achtertuin zijn weer opgeruimd en het gras begint weer bij te komen van de lange droogte. Om volgend jaar ook weer volop te kunnen genieten van uw tuin is het belangrijk in de herfst al met uw tuin aan de slag te gaan. Met deze kunt u uw tuin snoeien en herfst klaar maken.

Snoeien voor dat het begint te vriezen

Het is belangrijk om uw planten te snoeien voor dat het gaat vriezen. September, oktober en november zijn bij veel struiken, bomen en planten de periode om te snoeien. Voor dat u aan de gang gaat met het snoeien van de tuin is het belangrijk eerst een lijstje te maken wat er gesnoeid moet worden. Tot hoe ver mag u de takken afknippen en moet u de bruine bladeren juist wel of niet laten zitten? Door vooraf in beeld te brengen wat u precies moet doen kunt gericht aan de slag met uw tuin.

Het blad valt van de bomen

Bomen kunnen nog best lang hun groene blad behouden, wanneer gaat u deze dan snoeien? Door te vroeg te snoeien kan het heel snel heel kaal lijken in uw tuin. tegenwoordig kunnen we ook harde windstoten verwachten in het najaar. Bij een grote windvlaag kan uw bomen in een keer al zijn bladeren kwijt zijn, dan is het vooral zaak uw blad op te ruimen in de tuin.

Maak het niet te schoon

Veel insecten en dieren zoeken in de winter eten in uw tuin. Maak uw tuin niet te netjes en haal niet al het blad weg. Egels vinden het heerlijk om onder de bladeren te snuffelen naar voedsel. Help de dieren in het najaar een handje in uw tuin.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top