Now Reading
Tips voor het voeren van vogels in uw tuin

Tips voor het voeren van vogels in uw tuin

Vogels voeren

Vogels voeren met eten in de tuin kan het hele jaar door. Toch help je de diertjes in de winter het meest. Wanneer het koud wordt of er sneeuw valt is er minder natuurlijk voedsel te vinden waardoor de volgens maar al te graag gebruik maken van uw voedsel in de tuin.

Zorg voor voer waar vogels veel energie van krijgen

Juist in de winter hebben vogels extra energie nodig om hun lichaamstemperatuur op pijl te houden. Voer met extra energie zijn onder andere vetbollen, pindaslingers, pindakaas en halve kokosnoten. Bij koude temperaturen zal dit voor ook minder snel bevriezen. Een appel zal snel bevriezen en daardoor kunnen de vogels er minder van eten.

Vogels voeren met eigen gemaakte vogelvoer

Nodig uw kinderen of kleinkinderen uit voor een middagje knutselen. Niet alleen hartstikke gezellig maar ook nog eens nuttig. Het makkelijkste voer om zelf te maken is natuurlijk de welbekende pindaslinger. Naast de pindaslinger kunt u ook vetbollen zelf maken of kopje ophangen met vogelpindakaas.

Maak verschillende voederplekjes in de tuin

Niet iedere vogel eet het zelfde voedsel. Door meerdere plekjes in de tuin te creƫren ontvangt u ook verschillende vogelsoorten zoals mezen, mussen en vinken in de tuin. Geef niet te veel voedsel in 1 keer maar vul 1 of 2x per dag de voedselvoorraad met een beetje aan. Laat de vogels scharrelen door de tuin, wel zo gezellig.

See Also
Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Naast vogels voeren ook water in de tuin

Volgens badderen ook in de winter. Wanneer op veel plekken het water bevroren is het zoeken naar vers water. Zet een lage schaal in de tuin ’s ochtends zodat de volgens hierin kunnen badderen. Voeg nooit zout toe aan het water, dit lijkt misschien handig tegen het bevriezen van water maar is erg slecht voor de gezondheid van de vogels.

Er zijn mogelijkheden genoeg om onze kleine vliegende vrienden te helpen tijdens de koude dagen. Wanner u in de winter geniet van het gezelschap van de volgens kunt u ook in de andere seizoenen doorgaan met het bij voeren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top