Now Reading
Tips voor een groen gazon in de zomer

Tips voor een groen gazon in de zomer

groen gazon in de zomer

In de zomer maken we optimaal gebruik van de achtertuin. Gezellige avondjes tafelen, een barbecue met de familie en lekker ontspannen op de lounge set. Veel Nederlanders doen het hele jaar hun best om een mooie tuin te hebben. De plantjes worden goed verzorgd en het onkruid wordt vakkundig weggehaald. Het gras willen we dan ook graag groen houden maar dat kan tijdens de hete zomerdagen nog wel eens hele uitdaging zijn. In deze blog krijgt u een aantal tips voor een groen gazon in de zomer.

Water

Geef uw gazon voldoende water. Te weinig water geeft uw gazon snel een gele gloed en dat willen we voorkomen. Het is belangrijk om uw gazon regelmatig water te geven. Bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat in de avond. Sproei niet op het heetst van de dag want dan kan het water snel verdampen. Het gras moet de kans krijgen het water goed op te nemen. Het water moet doordringen tot de wortels van het gras om zo gezond te blijven en veerkrachtiger te worden tegen de droogte.

De juiste hoogte van het gras

Maai op de juiste hoogte en pas de maaihoogte van uw gazon aan tijdens de zomermaanden. Stel de maaier in op een iets hogere stand, zodat het gras langer blijft. Langere grassprieten bieden meer schaduw voor de grond, waardoor verdamping wordt verminderd en het vocht langer behouden blijft. Bovendien helpt het om onkruidgroei te onderdrukken.

Gebruik het grasafval voor een groen gazon in de zomer

In plaats van het grasafval na het maaien weg te gooien, kunt u ervoor kiezen om het te mulchen. Mulch is een laag van versnipperd gras die op het gazon wordt verspreid. Het vormt een beschermende laag die helpt bij het vasthouden van vocht, het voeden van het gazon en het verminderen van onkruidgroei. Mulching is een geweldige manier om de gezondheid en het uiterlijk van het gazon te verbeteren tijdens de hete zomermaanden.

See Also
Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Gebruik bemesting verstandig

Het toedienen van de juiste meststoffen op het juiste moment kan een wereld van verschil maken voor de gezondheid van het gazon. U kunt gebruik maken van een langzaam vrijkomende meststof met een hoog stikstofgehalte om de groei en het groene uiterlijk van het gras te bevorderen. Het beste volgt u de instructies op de verpakking nauwkeurig op om overbemesting te voorkomen, wat kan leiden tot verbranding van het gras.

Een groen gazon in de zomer en voorkom overbelasting

Tijdens de zomerperiode worden gazons vaak intensief gebruikt voor buitenspellen, feestjes en andere activiteiten. Probeer echter overmatige belasting van het gazon te voorkomen en geef het gazon af en toe rust om even bij te komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top