Now Reading
Hoe verkomt u een najaarsdip?

Hoe verkomt u een najaarsdip?

Verkom een najaarsdip

Het begint langzamerhand s’avonds eerder donker te worden, s’ochtends later licht en het weer wordt kouder en natter. Dit zijn de tekenen dat het najaar is gestart. Voelt u zich in deze tijd vaak vermoeider, minder blij en bent u minder gefocust, dan kan het zomaar zijn dat u last heeft van een najaarsdip. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen last hebben van een najaarsdip, Maar hoe verkomt u een najaarsdip? Lees hieronder hoe het kan dat u last heeft van een najaarsdip en hoe u ervoor kan zorgen dat deze minder wordt, of u deze zelfs kan verkomen.

Minder licht invloed op uw najaarsdip?

De meest voorkomende reden dat een najaarsdip ontstaat, is dat er minder licht is in het najaar. Het is eerder donker en later licht, hierdoor neemt uw lichaam minder licht op. Licht is belangrijk voor het aanmaken van vitamine D en het regelen van uw slaapritme. Licht zorgt er namelijk voor dat u vitamine D aanmaakt. Wanneer het donker wordt stopt uw lichaam met het aanmaken van vitamine D en start met het aanmaken van een slaaphormoon, melatonine. Dit is dan ook de reden dat u zich vermoeider kan voelen in het najaar. U verkomt een najaarsdip door vaker het licht op te zoeken. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld wanneer uw wekker gaat een lamp aan te zetten, zodat uw lichaam een seintje krijgt dat de dag is begonnen. U kunt eventueel ook, op aanrader van de huisarts, vitamine D supplementen innemen.

Minder buiten in het najaar heeft een grote invloed

Doordat het minder licht is en minder prettig weer in het najaar hebben mensen vaak de neiging om minder vaak naar buiten te gaan. Een gevolg hiervan is ook dat mensen vaak minder gaan bewegen, inder mensen gaan wandelen en een eindje fietsen. Uit onderzoek blijkt dat frisse lucht is goed voor uw lichaam. Door buiten te zijn neemt u meer frisse lucht op en gaat uw hartslag, bloeddruk, spierspanning automatisch omlaag gaat. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam zich meer ontspant en kan stress en vermoeidheid tegengaan. U verkomt dus ook een najaarsdip door vaker naar buiten te gaan en meer te bewegen.

See Also
glaasje alcohol

Kortom zoek in het najaar het licht op, ga naar buiten en blijf bewegen. Zo verkomt u een najaasdip en kunt u genieten van deze knusse tijd.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top