Now Reading
Tips voor het sporten op vakantie

Tips voor het sporten op vakantie

sporten op vakantie

U kent het wel net lekker bezig met regelmatig sporten en dan 3 weken zomervakantie. In een paar maanden heeft u misschien wel een goede conditie opgebouwd maar dit kunt u in 3 weken vakantie ook snel weer afbreken. Na een heerlijke zomervakantie weer beginnen met sporten is moeilijk dus hoe kunt u er voor zorgen dat u ook op vakantie aan het sporten blijft? Ik geef u een aantal tips voor het sporten op vakantie.

Wandelen en sporten op de camping

Staat u deze zomer gezellig op een camping? Probeer ook op de camping regelmatig te bewegen. Zo kunt u bijvoorbeeld na het eten een rondje wandelen over de camping. ’s ochtends lopend het ontbijtje halen of kiezen voor een leuke wandelroute vanaf uw camping. Doe mee aan leuke activiteiten als badminton, Jeu de boules of nu helemaal weer hip: Kubb. Gebruik het grasveld voor uw accommodatie en doe elke dag mee aan een leuke activiteit om lekker in beweging te blijven. Met de auto naar een uitje? Probeer bij een acceptabele afstand lekker de fiets te pakken. Maak er een dagje uit en verken de omgeving van de camping op de fiets.

Sporten bij warme temperaturen

Zoekt u deze zomer de zon op? In veel Europese landen kan de temperatuur als snel boven de 25 graden uitkomen. Plan uw sport moment daarom vooraf in. Sport in de vroege ochtend of na het avond eten om te voorkomen dat u in de extreme hitte aan de bak moet. Beschikt u vakantie accommodatie over een sportschool? Ga lekker in de airco aan de slag. Gebruik de loopband of fiets voor een fijne workout. Een zwembad is heerlijk om af te koelen maar een half uurtje baantjes trekken helpt u ook nog eens om uw conditie op pijl te houden. Meestal zijn in de ochtend de baden nog leeg dus plan dan uw sport momentje in om niet in de drukte terecht te komen. Een stevige workout gehad? Drink voldoende, zeker met het warme weer kunt u snel vocht te kort komen.

See Also
Sporten en eten

Extreem sproten op vakantie is nergens voor nodig maar elke dag even bewust bezig zijn met beweging houdt uw conditie op pijl. Blijf tijdens uw vakantie energiek en ga lekker sporten wanneer het kan.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top