Now Reading
De voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet

De voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet

koolhydraatarm dieet

Wilt u een paar kilootjes verliezen? Er zijn tal van diëten die u dan kunt volgen. Let er wel altijd op dat u op een gezonde en verantwoorde manier gaat lijnen. De kilo’s vliegen er vanaf wanneer u een streng dieet gaat volgen en iedere dag gaat sporten. Maar wanneer u dan weer gaat stoppen met het dieet komen de kilo’s er vaak ook weer bij. Het is beter om het dieet rustig op te bouwen en vol te houden gedurende een langere periode. Zo schiet het lichaam niet in de stress stand. Het kan dan namelijk gebeuren dat uw lichaam juist gewicht gaat vasthouden.

Koolhydraatarm dieet

Een dieet waar u voor kunt kiezen is het koolhydraatarm dieet. Hierbij probeert u alleen voeding te nuttigen waar geen of weinig koolhydraten inzitten. Veel mensen hebben baat bij dit dieet, maar er zijn natuurlijk voor- en nadelen te noemen van dit dieet. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Voordelen Koolhydraatarm dieet

Een voordeel is dat koolhydraatarm voedsel vaak wel meer eiwitten bevat. Dit is goed voor het lichaam en zorgt er vaak ook voor dat spiermassa vastgehouden wordt. U behoudt dus uw spieren, maar verbrand het vet.

Een ander voordeel is dat u geen honger hoeft te lijden. U mag namelijk zoveel eten als dat u wilt. Zolang het voedsel dus geen of heel weinig koolhydraten bevat. Ook zorgt dit ervoor dat uw bloedsuiker stabiel blijft. Deze schommelt namelijk door te veel of te weinig koolhydraten en de hoeveelheid insuline die u dan gebruikt.

U zit beter in uw vel. Doordat u gaat afvallen zult u zich beter gaan voelen, maar ook heeft het een positieve invloed op uw huid en haar.

Nadelen Koolhydraatarm dieet

Het is helaas geen wonderdieet. Er zijn ook nadelen aan een koolhydraatarm dieet.  Veel voedsel dat u kunt eten is vaak niet kant en klaar en verpakt verkrijgbaar. Zo kunt kunt u niet even een koekje of reep in de tas gooien, maar met u thuis goed bedenken welke tussendoortjes u vandaag gaat eten. Deze moeten dan bereid worden en meegenomen worden.

See Also
zoete snacks

Het dieet is vaak duurder qua boodschappen. Dit omdat er andere voeding gekocht moet worden. Zoals aangegeven is dit vaak ook eiwit voedsel. Dat is op zich positief, maar dus ook duurder.

Zoetigheden behoren bij dit dieet ook tot het verleden en ook kunt u zouttekort opbouwen. Veel zout dat wij binnenkrijgen gaat via het brood en dit is iets wat u niet mag eten. Ook hier nog een positief puntje. Er zijn wel steeds meer bakkers die ook koolhydraatarm brood bakken.

Op uw lijn letten is dus goed, maar dieet wel gezond!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top