Now Reading
Tips om u zelf warm te houden deze winter

Tips om u zelf warm te houden deze winter

warm

De gasprijzen stijgen de pan uit. De thermostaat gaat bij veel huishoudens een graatje lager. U wilt natuurlijk niet met een winterjas in de woonkamer gaan zitten. Ik geef u een aantal tips om u zelf warm te houden tijdens de koude dagen.

Het dragen van de juiste kleding

U wilt uw lichaam graag warm houden. Wanneer u het koud krijgt gaat uw lichaam hard aan het werk om alle delen van uw lichaam te verwarmen. De eerste warmte gaat altijd naar uw borst en hoofd. Help uw lichaam een handje door uw borst alvast goed in te pakken met kleding. Werk met laagjes en draag altijd een hemd. Kies voor materiaal dat uw lichaam lekker warm houdt, wol of bamboe zijn hiervoor goede keuzes. Uw voeten worden pas als laatst verwarmd door uw lichaam. Zorg ervoor dat u altijd warme sokken of sloffen draagt tijdens de koude dagen.

Kies voor warme dranken en maaltijden om u zelf warm te houden

Het verwarmen van uw lichaam gaat van binnenuit. Start de dag met een warm ontbijtje zoals warme pap of havermout, drink tussendoor thee of een warme bouillon en ga voor verwarmd fruit zoals stoofpeertjes of warme appel. Eet een maaltijd die langzaam verteerd, zo moet uw lichaam harder werken om het voedsel te verteren en warmt u daar weer heerlijk van op.

Bewegen

Natuurlijk kunt u niet de hele dag door in huis bewegen. Toch kan een klein beetje beweging er voor zorgen dat u zich weer lekker warm voelt. Kies voor een klein kopje thee zodat u vaker naar de keuken moet lopen, dans mee op dat leuke nummer op de radio en doe kleine oefeningen wanneer u op staat. Uw lichaam komt in beweging, uw hart moet werken en u krijgt er warmte voor terug.

See Also

Blijf ook deze winter lekker warm met deze tips.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top