Now Reading
Zo komt u van fruitvliegjes af in uw keuken

Zo komt u van fruitvliegjes af in uw keuken

Fruitvliegjes

Wanneer het een paar dagen boven de 25 graden is komen de fruitvliegjes uit het niets voor in uw keuken. De kleine vliegjes komen vooral op het fruit af dat in de fruitschaal ligt. Binnen een paar dagen kunnen fruitvliegjes zich verdubbelen, vervelend en ook niet zo smakelijk. Met deze tips komt u van uw fruitvliegjes af in uw keuken.

Waar komen Fruitvliegjes vandaan?

Ze komen uit het niets en ze zijn altijd met vele. Fruitvliegjes komen van buiten. Wanneer u de ramen open heeft vliegen ze naar binnen. U neemt ze mee wanneer u de deur open doet. Ze kunnen zitten op uw gekochte fruit uit de supermarkt. Fruitvliegjes komen af op allerlei zoete dingen en hebben de voorkeur voor overrijp of rottend fruit. Ook op een restjes koffie, een open wijnfles, een leeg flesje bier of geknoeide limonade zijn de fruitvliegjes dol.

Hoe komt u af van de kleine vliegjes in de keuken?

Fruitvliegjes voorkomen in de keuken is erg lastig maar zodra u er een paar ziet kunt u het beste wel in actie komen. Maak uw keuken op tijd schoon. Klaar met koken? Direct uw kookplaat en keuken schoonmaken, geef de vliegjes geen kans. Extra tip: Gebruik met het schoonmaken van uw keuken geen schoonmaakmiddel met citroen, dit vinden de vliegjes namelijk heerlijk. Laat geen overrijp fruit op uw schaal liggen. Bewaar op warme dagen uw fruit in de koelkast. Lucht ’s avonds uw huis door ramen tegen over elkaar open te zetten. Fruitvliegen houden niet van tocht en het koelt uw huis ook nog eens lekker af. Gooi etensresten direct buiten in de kliko (zorg dat deze niet vol in de zon staat) en laat deze legen wanneer mogelijk. U kunt ook een geurig kruinden plantje op uw aanrecht zetten, hier houden de vliegjes niet van, denk aan basilicum, dille of salie.

See Also
dweilen

Zijn Fruitvliegjes schadelijk voor de gezondheid?

Het is natuurlijk geen prettig idee dat er vliegjes, eitjes of zelf larven op uw fruit kunnen zitten, toch zijn de vliegjes niet schadelijk voor onze gezondheid. Vervelend zijn ze wel dus gebruik onze tips om minder last te hebben van de kleine vliegjes in de zomer.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top