Now Reading
Hebben uw kleinkinderen last van heimwee? Tips voor het logeren

Hebben uw kleinkinderen last van heimwee? Tips voor het logeren

Heimwee

Dat uw kleinkinderen komen logeren is natuurlijk voor iedereen leuk. De kleinkinderen verheugen zich op een 2 heerlijke verwendagen met opa en oma, papa en mama kunnen een keer lekker bij komen of genieten van een feestje en u zelf kunt genieten van de kleintjes om u heen. Toch is logeren niet altijd alleen maar leuk. Kinderen kunnen last krijgen van Heimwee. Heimwee kan lastig zijn toch hoeft u niet gelijk de kinderen naar huis te brengen. Ik geef u enkele tips voor het omgaan met heimwee van uw kleinkinderen.

Wat is heimwee?

Heimwee heeft vaak te maken met het verlangen naar thuis. Wanneer kleinkinderen komen logeren heeft het vaak te maken met verlatingsangst of scheidingsangst van de ouders. Hoe leuk de dag ook is geweest bij het naar bed gaan kunnen er paniek aanvallen, buikpijn en huilbuien ontstaan. U wilt het graag goed doen maar waar doet u eigenlijk goed aan bij heimwee.

Wat kunt u doen tegen heimwee?

Begin met het wennen dat uw kleinkind niet altijd bij zijn of haar ouders is. Begin met een middag of avondje oppassen en breng het kind naar bed. Het kind moet leren dat de ouders niet altijd aanwezig zijn voor het slapen gaan. Door te leren dat het ook goed is dat iemand anders ze naar bed brengt went u ze aan veranderingen in het avondritme. Laat uw kleinkind zijn eigen knuffels en eventueel kussen meenemen. Creƫer een fijne en veilig omgeving voor het kind. Probeer vast te houden aan het vast ritme van naar bed gaan. Lees samen een boekje voor het slapen gaan en neem de plannen voor de volgende dag door.

Wat u beter niet kunt doen

Wanneer kinderen verdrietig worden en om papa en mama beginnen te schreeuwen kunt u beter niet gelijk de telefoon pakken om te bellen. Door de stem van de ouders te horen kan het gevoel van heimwee alleen maar versterkt worden en worden de problemen des te groter. Zet door, troost het kind maak afspraken over het bellen van de ouders voor de volgende dag.

Blijven doorzetten

Logeren kunnen de kinderen leren. Door regelmatig een nachtje te komen zal het gevoel van heimwee steeds verder afnemen. De kinderen leren dat de ouders weer terugkomen en verheugen zich steeds meer op het nachtje logeren bij opa en oma.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top