Now Reading
Thuis sporten – Zorg dat u gezond en fit blijft

Thuis sporten – Zorg dat u gezond en fit blijft

U zult het wel herkennen, lekker lui op de bank tv kijken. Normaal staat u wellicht 2 keer per week in de sportschool of oefent u een andere sport uit. Doordat dit stil ligt zal ook uw conditie en opgebouwde spieren minder worden. Tijd om hier verandering in te brengen en thuis aan de slag te gaan. Voor het thuis sporten heeft u vaak wel andere kleding en spullen nodig. Deze heb ik voor u op een rijtje gezet.

Sportkleding

Thuis sporten is toch anders dan bijvoorbeeld hockey of tennis, hiervoor heeft u natuurlijk ook een andere outfit nodig. Een sportlegging kan hiervoor niet ontbreken, kies voor een leuke kleur of houd het neutraal zodat u het overal mee kunt combineren. De leggings zijn er ook in wat kortere modellen voor wanneer u het snel warm heeft of als u gaat sporten bij wat warmer weer. Er zijn dan ook leuke tops te krijgen die u goed kunt combineren met een sportlegging. Deze tops kunt u natuurlijk bij meerdere sporten gebruiken bijvoorbeeld voor yoga, een thuis workout of bij een rondje hardlopen. Een goede sweater kan ook altijd van pas komen als het toch wat kouder is.

Schoenen

Het beschermen van de voeten is belangrijk, helemaal tijdens het sporten waar u ze goed moet kunnen gebruiken. Kies voor een schoen die overal goed aansluit om schuurplekken en zere voeten te voorkomen. Er zijn natuurlijk ook verschillende sportschoenen, gaat u normaal naar de sportschool kunt u gerust deze schoenen blijven gebruiken. Beoefend u normaal een andere sport zijn goede gympen een aanrader. Sport u liever buiten? Dan kunt u ook kiezen voor hardloopschoenen.

Effectief thuis sporten

Om thuis te sporten kunt u voor simpele oefeningen kiezen. Echter is het ook makkelijk om een aantal extra dingen in huis te halen om uw oefening een stuk effectiever te maken. Deze hulpmiddelen zorgen vaak voor meer spieropbouw en geven u wat meer weerstand. Denk daarbij aan bijvoorbeeld gewichten of elastieken. U kunt ook uw workout afwisselen met bijvoorbeeld een springtouw of door uw evenwicht te trainen op een gymball. Er zijn diverse sportmiddelen die u kunnen helpen bij een thuis workout.

Alles in huis?

Heeft u al deze dingen in huis dan kunt u aan de slag. Kies een online programma om te gaan sporten of heeft u zelf al iets in gedachte hoe u de training op gaat bouwen? Als u dit vaker doet kunt u het natuurlijk steeds iets moeilijker maken door zwaardere oefeningen te doen of wissel af met kracht en conditie.

See Also
bewegen op een dag

Blijf dus top fit ook als u thuis moet blijven.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top