Now Reading
Muscle memory bestaat het echt?

Muscle memory bestaat het echt?

Muscle memory

Muscle Memory of spiergeheugen is een veel gehoorde term wanneer u weer gaat sporten. Heeft u eerder altijd fanatiek gesport en bent u van plan dit opnieuw op te pakken? Volgens muscle memory hebben uw spieren een geheugen waardoor ze sneller weer sterker worden wanneer u na een lange tijd weer gaat trainen.

Bestaat spiergeheugen echt?

U traint regelmatig en voelt u fit maar door een blessure of een andere gebeurtenis kunt u opeens langere tijd niet meer sporten. U heeft het gevoel dat al uw training voor niets is geweest. Conditie en spiermassa opbouwen duurt immers langer dan het afbreken ervan. Toch is het vele trainen niet helemaal voor niets geweest. Muscle memory of spiergeheugen kan er voor zorgen dat u sneller weer op niveau bent dan u zelf had gedacht.

Wat is Muscle Memory

Met name door krachttraining worden uw spiercellen aangepast met nieuwe celkernen. Celkernen in uw spiercellen zorgen voor uw spieromvang. Regelmatig trainen zorgt er immers voor dat uw spieren groter en sterker worden. Wanneer u tijdelijk stopt met sporten gaan de nieuwe celkernen gelukken niet verloren. Door weer regelmatig te trainen worden de celkernen weer geactiveerd en zullen ze dus sneller hun oude niveau weer bereiken.

Hoe lang kunt u gebruik maken van Spiergeheugen?

Spiergeheugen kan best lang aanhouden in uw lichaam. Het is wel zo dat wanneer u ouder wordt het moeilijker wordt om de spieren weer te activeren. Met een goede dosis doorzettingsvermogen kunt u ook op latere leeftijd uw spieren weer in actie laten komen. Let op dit fenomeen geldt alleen wanneer u in het verleden ook altijd fanatiek gesport heeft.

See Also
zwemmen

Wilt u na een lange tijd het sporten weer oppakken dan is het fijn om te weten dat u spieren ook een herinnering hebben aan vroegere tijden. Wellicht nieuwe motivatie om toch weer aan de slag te gaan.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top