Now Reading
Synchroon zwemmen is moeilijke dan het lijkt

Synchroon zwemmen is moeilijke dan het lijkt

Iedereen kan tegenwoordig wel zwemmen maar synchroonzwemmen is eigenlijk totaal iets anders. Dit is niet iets dat tijdens zwemles even geleerd kan worden. Er zijn speciale technieken die gebruikt moeten worden en dat kost veel tijd om dit onder de knie te krijgen.

Wat is Synchroon zwemmen?

Het is eigenlijk ballet in het water. Er worden bepaalde oefening uitgevoerd waarbij er gefocust wordt op het tegelijkertijd en sychroon uitvoeren van deze oefeningen. Lenigheid en veel longinhoud is van belang om deze oefeningen uit te voeren maar dit kan natuurlijk ook getraind en geoefend worden.

Wat zijn de verschillende technieken?

Om deze oefeningen uit te kunnen voeren zijn er dus speciale technieken nodig. Wanneer u nog niet bekend bent met synchroon zwemmen dan zullen deze technieken u nog niets zeggen, ik heb hiervoor een goede uitleg.

Watertrappen
Dit watertrappen lijkt op het gene wat we kennen echter wordt het iets anders uitgevoerd. Ze zitten in een zittende positie waarbij ze met twee benen trappelen in cirkels. Hierdoor blijven ze hoog uit het water en hebben ze de armen vrij om hier figuren mee te maken.

Wrikken
Dit is het zelfde idee als watertrappen echter dan met de armen. Het water wordt weg geduwd waardoor ze hun benen uit het water en in de lucht kunnen doen.

Liften
Met het synchroon zwemmen wordt er ook gelift. Dit maakt het allemaal een stukje lastiger natuurlijk. De gene die gelift wordt is in het midden, de rest er om heen gaat in een watertrappen waardoor iemand hoger uit het water kan komen. Dit is echter maar voor korte tijd omdat het watertrappen vaak niet constant vol gehouden kan worden dit vergt veel kracht.

See Also
Sporten en eten

Verschillende figuren
Er zijn honderden figuren mogelijk met het synchroon zwemen. Het is mooi om dit goed over te laten lopen en de oefeningen goed af te maken. Ze kunnen ze onder water, boven water of drijvend op het water uitgevoerd worden. Tijdens een wedstrijd worden er punten gegeven voor de uitvoering maar ook voor de creativiteit.

Het is dus een stuk lastiger om te gaan Synchroon zwemmen met de verschillende technieken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top