Now Reading
Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Veel mensen vinden gezondheid één van de belangrijkste aspecten van het leven. Geheel begrijpelijk want een goede gezondheid kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven vooruitgaat, u langer leeft en u beter in uw vel zit. Er zijn tegenwoordig ook veel verschillende manieren waardoor u uw gezondheid kan verbeteren of op pijl kunt houden. Algemeen bekend is gezond eten en veel bewegen, maar wist u dat koud douchen of een koude duik ook goed is voor uw gezondheid. Lees hier waarom koud douchen of een koude duik nemen goed is voor uw gezondheid.

Voordelen voor uw gezondheid

Er zijn veel voordelen aan koud douchen of een koude duik nemen. Uit onderzoek blijkt dat koud douchen of een koude duik nemen zorgt voor een snellere ademhaling, verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk. Deze factoren zorgen ervoor dat uw lichaam een stofje aanmaakt waardoor u alerter bent. Naast dat u alerter bent zorgt een koude douche ook voor een sterker immuunsysteem. De wisseling van koud en warm zorgt ervoor dat uw lichaam langzaam een sterker immuunsysteem opbouwt. Als laatst helpt koud douchen of een koude duik ook bij het bestrijden van pijn. Het is algemeen bekend dat wanneer u zich bijvoorbeeld gestoten heeft dat u dan de plek moet koelen. Dit werkt ook zo met een koude douche of duik. De kou zorgt ervoor dat de pijnsignalen die naar uw hersenen worden gestuurd vertraagt worden. Dit resulteert in minder pijn. Deze voordelen geven u genoeg reden om een koude douche of een koude duik te nemen.

Hoe starten met koud douchen of een koude duik nemen

Nu u bent overtuigd om vaker een koude douche of duik te nemen is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe u het beste kunt starten. Veel mensen vinden kou geen pretje. Hierdoor is het goed om rustig op te bouwen wanneer u wilt beginnen met koud douchen of een koude duik nemen. Begin bijvoorbeeld onder de douche. Douche eerst op een normale temperatuur, zo rond de 38 graden. Wanneer u net de douch uit wilt stappen verlaagt u de temperatuur. Begin eerst met bijvoorbeeld 30 graden en bouw dit af naar minimaal 20 graden. Uit onderzoek blijkt wanneer de temperatuur onder de 20 graden komt de voordelen beginnen op te treden. Elke keer dat u weer gaat douchen gaat u iets kouder, waardoor u uiteindelijk zo een koude douche of duik kunt nemen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top