Now Reading
Planten op de badkamer, het kan!

Planten op de badkamer, het kan!

Uw badkamer heeft vaak een heel ander klimaat als de rest van het huis. Het is er vaak een stuk vochtiger en vaak ook wat warmer, niet alle planten kunt u hier dus neer zetten. Het is natuurlijk wel fijn om overal in huis wat groen te hebben zo ook op uw badkamer. Deze planten voelen zicht thuis op uw badkamer.

Vochtige varens

Varens groeien normaal in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid op de badkamer is dan ook een prima plek. Ze hoeven niet in direct zonlicht te staan wat het ook weer makkelijker maakt om het neer te zetten. Ze houden ook wel van een warme temperatuur het liefst boven de 18 graden. Wanneer iemand lekker warm gedoucht heeft zal het weer lekker warm zijn op de badkamer.

Aloƫ vera

Deze plant is een stevige plant met dikke bladeren. Ze groeien vaak in op plekken waar het warm is en vaak ook iets droger. Deze plant hoeft u dus niet zo vaak water te geven en wanneer het vochtig is zult u dit af en toe zelfs over kunnen slaan. Deze plant kan ook goed tegen een stootje en vindt het niet erg om een beetje in de schaduw te staan. De glibberige inhoud van de bladen worden vaak gebruikt voor cosmetische doeleinde zo kunt u zelf ook eens een gezichtsmasker maken of een masker voor uw haar.

lepelplant

Deze plant is perfect voor in de badkamer doordat het gifstoffen uit de lucht houdt. Het zorgt dus voor een frisse gezonde lucht op uw badkamer. Deze plant groeit normaal in het regenwoud dus houdt wel van een beetje water en vochtigheid.

Lees ook
Vogels voeren

Sierasperge

Geen zorgen deze plant lijkt niet op een asperge maar is juist een hele volle maar vooral groente plant. Deze plant groei vaak erg snel en kan mooi over de pot een hangen waardoor deze tot wel 2 meter groot kan worden. Geef de plant 1x per week goed water en dan is hij al tevreden dus veel meer verzorging is niet nodig.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top