Now Reading
Douchen in de ochtend of de avond wat is beter?

Douchen in de ochtend of de avond wat is beter?

douchen in de ochtend of de avond

Goed op uw hygiëne letten is goed. Persoonlijke verzorging waaronder ook douchen is belangrijk. Maar is het dan beter om ’s morgens of ’s avonds een douche te pakken en hoe vaak is het goed om te douchen? Wij hebben de do’s en dont’s op een rijtje gezet.

Veel mensen zullen kiezen voor iedere dag douchen en dan misschien zelfs wel ’s ochtends en ’s avonds. Maar wat is nu goed en waar kan onze huid het beste tegen?

Hoe vaak moet ik douchen

Natuurlijk is het belangrijk om schoon te blijven en fris te ruiken. Het is daarvoor alleen niet nodig om iedere dag te douchen of zelfs meer keer per dag. Wanneer we kijken naar wat goed is voor onze huid dan zou 1 keer per week douchen eigenlijk het beste zijn. Het is wel lekker om uw huid te verwennen met een douchegel, maar kan hierdoor ook juist droog worden. Wanneer u wel dagelijks wilt douchen dan kunt het beste douchen met water. Wilt u toch een zeep of een gel gebruiken? Let er dan op dat die geur- en kleurloos is en zo min mogelijk schuimt.

Douchen in de ochtend

De keuze voor ’s morgens of ’s avonds douchen heeft vooral te maken met uw huidtype. Wanneer u een wat vettere huid heeft dan is het beter om in de ochtend te douchen. In de nacht wanneer u slaapt wordt er vaak meer talg aangemaakt waar de huid vetter van wordt of aanvoelt. HDoor in de ochtend te douchen spoelt u die overtallige talg weg en reinigt u uw huid. Een ander voordeel van in de ochtend douchen is dat u zich fris en wakker voelt. 

Douchen in de avond

Wanneer u juist over een droge huid beschikt dan is het beter om in de avond te douchen. U vindt het dan waarschijnlijk fijner dat er in de nacht olie en talg is aangemaakt. U laat dit dan op de huid zitten, zodat deze minder droog is. In de avond voor het slapen gaan kunt u dan wel douchen om de huid te reinigen.

See Also
sterke nagels

Kijk goed naar uw huidtype en bepaal dan uw douchemoment. Denk er wel aan dat te lang douchen en te warm nooit goed is. Niet voor de huid, maar u bespaart op deze manier ook gas uit om het water niet te warm op te stoken en niet te lang te laten verwarmen.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top