Now Reading
Zo maakt u een kruidentuintje in uw eigen tuin

Zo maakt u een kruidentuintje in uw eigen tuin

kruidentuintje

Met het mooie weer is het natuurlijk heerlijk om lekker te tuinieren in eigen tuin. Heeft u al een eigen kruidentuintje in uw tuin? Nog niet? Zo maakt u een kruidentuintje in uw eigen tuin. Wij hebben de do’s en dont’s op een rijtje gezet. 

Maak een plan voor uw kruidentuintje

Het is natuurlijk makkelijk om wat kruiden te zaaien of te planten, maar zo werk het in de praktijk niet. Bedenk eerst goed welke kruiden u graag in de tuin wilt hebben. Welke kruiden gebruikt u bijvoorbeeld zelf vaak tijdens het eten. Het is natuurlijk zonde om kruiden te planten die u zelf nooit gebruikt. Want wat doet u dan met de kruiden die klaar zijn om te oogsten. U kunt er ook voor kiezen om kruiden te poten die een medicinale werking hebbben. Zo kunt u bij kwaaltjes kruiden uit eigen tuin inzetten.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt in het soort kruiden dat u wilt gaan inzetten is een tweede stap om te kijken hoeveel ruimte ze nodig hebben. Heeft u deze ruimte in eigen tuin? Wanneer u de kruiden te weinig ruimte geeft zullen ze zicht niet goed ontwikkelen en is de kans dus klein dat u ze zelf kunt gaan gebruiken.

Wanneer weinig plek heeft om de kruiden in de grond te zaaien kunt u er ook voor kiezen om ze in potten te kweken. Op deze manier is het zelfs mogelijk om ze op het balkon te kweken.

Zo plant u de kruiden

  1. Bekijk goed welke zaken de kruiden nodig hebben. Hoeveel ruimte, veel of weinig zonlicht. Zo kunt bepalen welke kruiden er op welk plek horen.

  2. Kijk ook goed naar de hoeveelheid ruimte die de kruiden nodig hebben en laat kruiden elkaar niet in de weg staan!

  3. Plant of zaai de kruiden in het juiste seizoen. Zijn het voorjaarsbloeiers of juist herfstliefhebbers.

  4. Heeft u alles in de grond staan. Geef dan zeker in het begin wat extra meststof daar houden ze van.

Oogsten

Zijn de kruiden volgroeid dan kunt u ze gaan oogsten. Vaak kunt u gewoon een gedeelte van de kruidenplant afknippen om te gebruiken. De plant kan dan gewoon verder groeien. Heeft u de kruiden in een pot staan kijk dan wel goed of ze steeds voldoende ruimte hebben. Een plant die te weinig ruimte heeft zal het niet overleven. U kunt de kruiden dan het beste verpotten naar een grotere pot.

Geniet van uw eigen kruidentuin en maak gerechten nog lekkerder met kruiden uit eigen tuin.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top