Now Reading
Zuivere lucht in huis

Zuivere lucht in huis

Zuivere lucht

Groen en gezond wonen met Air So Pure planten

In de woonmaand oktober is er een belangrijke rol voor levend groen en daar zijn voldoende redenen voor. Planten geven zuurstof, zijn decoratief, brengen sfeer, verbeteren de akoestiek en hebben een kalmerend effect. Wie een gezonder binnenklimaat wil, kiest voor luchtzuiverende kamerplanten. Die geven niet alleen zuurstof af maar filteren tevens onzichtbare, schadelijke stoffen uit de lucht. Air So Pure is een collectie sterke kamerplanten met uitstekende luchtzuiverende eigenschappen. Getest en bewezen door Fytagoras Science, een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau.

Gezondheid

In de herfst en winter worden de meeste woningen en kantoren niet goed geventileerd. Daardoor blijven er veel onzichtbare, schadelijke stofjes in het interieur zweven. Deze luchtverontreiniging is afkomstig uit bijvoorbeeld meubels, elektrische apparaten en gordijnen. In combinatie met droge lucht in huis kunnen er klachten ontstaan zoals branderige ogen, hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen in keel en neus. Luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure bieden de helpende hand. Die zorgen niet alleen voor schonere lucht, maar verbeteren ook de relatieve luchtvochtigheid. Onderzoek wijst tevens uit dat planten een rustgevende en ontstressende werking hebben. Hoe meer planten, hoe groter het effect.

Collectie

Na al die gezonde eigenschappen zou je haast vergeten dat Air So Pure planten ook sfeermakers zijn en een hoge decoratieve waarde hebben. De planten variëren qua bladvorm, bladkleur, groeiwijze en formaat. Daardoor is er voor elke interieurstijl en smaak wel een gezonde plant te vinden. De collectie bevat de lepelplant (Spathiphyllum), krulvaren (Nephrolepis), blauwvaren (Phlebodium), goudpalm (Areca), graslelie (Chlorophytum), nestvaren (Asplenium), gatenplant (Monstera), pauwenplant (Calathea), klimop (Hedera), drakenbloedboom (Dracaena) en de Hollywoodpalm (Kentia).

Verzorging

Air So Pure planten zijn sterk en vragen geen groene vingers. Let vooral op de juiste standplaats: voldoende daglicht maar niet in de volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig water geven. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, is het goed. Wanneer je eens per maand een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegt, blijven de planten extra sterk.

Air So Pure planten zijn onder meer te koop bij tuincentra. Kijk hier voor meer informatie, tips en verkoopadressen

Fotocredit: Mooiwatplantendoen.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top