Now Reading
Zo houdt u uw kamerplanten in top conditie tijdens de zomer

Zo houdt u uw kamerplanten in top conditie tijdens de zomer

kamerplanten in top conditie

Natuurlijk is het heerlijk wanneer in de zomer de zon lekker schijnt. Lekker lang in de tuin of op uw balkon zitten. Echter onze kamerplanten hebben tijdens het warme zomerweer wel wat extra aandacht nodig. Wij hebben een paar tips hoe u uw kamerplanten in top conditie kunt houden.

Check de grond van de plant

Het is belangrijk om regelmatig de grond van de kamerplanten te checken. Voelt deze droog en los aan dan is het belangrijk om de plant water te geven. U kunt hier een schema voor maken, zodat u makkelijker kunt bijhouden welke plant er op welk moment water heeft gehad. Houdt daarnaast ook rekening met het moment waarop u de plant water geeft. Het beste is om dit ’s morgens of ’s avonds te doen. Er staat dan geen felle zon op de plant. Anders heeft u kans dat het water dat u geeft gelijk ook weer verdampt. De plant krijg dan geen tijd om het water op te drinken.

Er zijn ook handige systemen die in de pot kunt maken. Deze meet de vochtigheid en kan zelfs water afgeven wanneer de plant te droog is.

Zet de kamerplant niet direct voor het raam

Sommige planten hebben een zonnige plek en andere een wat meer schaduwrijke plek nodig. Hier moet u natuurlijk altijd rekening mee houden, maar zelfs de zonaanbidders kunnen het bij een zonnige dag toch te warm vinden achter het raam. Het raam kan dan een soort broeikaseffect hebben. U kunt de planten dan beter wat verder naar van het raam afzetten. Daglicht en zon zijn goed, maar het moet niet te warm worden.

Op vakantie

Gaat u zelf in de zomerperiode op vakantie? Regel dan iemand die de planten kan verzorgen. Uiteraard om de planten water te geven, maar ook om op zonnige dagen te checken of er extra verzorging nodig is. Mocht de oppas niet iedere dag tijd hebben dan kunt u er voor kiezen om de planten in huis weer iets te verplaatsen naar een betere plek. Ook voor de vakantie kan het watersysteem een uitkomst bieden.

Tropische planten

Deze plantensoort houdt van een hogere luchtvochtigheid. Belangrijk dat temperatuur en vochtigheid op peil blijft. U kunt deze planten dan ook het beste bij elkaar zetten. De luchtvochtigheid zal dan automatische stijgen en de planten voelen zich dan prettiger. Op deze manier heeft u minder zorgen of de kamerplant het gaat overleven.

Groene vingers ook tijdens de zomer.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top