Now Reading
3 tips om een hechtere familie te krijgen

3 tips om een hechtere familie te krijgen

Hechtere familie

Familie kies je niet maar vrienden wel is een veel gehoorde opmerking. Toch is ook familie belangrijk voor uw eigen geluksfactor. Het is niet alleen fijn om goed contact te hebben met uw eigen gezin ook hechte banden met uw overige familie kan uw eigen geluk verhogen. U kunt niet met iedereen even goed contact onderhouden. Ik geef 3 tips om een hechtere familie te krijgen.

Investeer tijd om een hechtere familie te krijgen

Een uitnodiging voor de verjaardag van uw nichtje? Misschien niet iets waar u gelijk om staat te springen maar toch is het belangrijk om wel op dit soort kleine uitnodigingen in te gaan. Een verjaardag van een ouder, oom of tante is een goede gelegenheid om de rest van de familie weer te ontmoeten en bij te praten. Spreek uw broers of zussen af hoe laat zij naar een verjaardag gaan zodat iedereen tegelijk bij elkaar is. Een familiedag of een familiediner kan ook een goede gelegenheid zijn om bij elkaar te komen. U hoeft natuurlijk niet elke feestdag bij elkaar te gaan zitten maar af en toe investeren in een middag of avond bij elkaar kan er toe leiden dat jullie uiteindelijk een hechtere band met elkaar krijgen.

Toon interesse in andermans hobby’s

Stuur af en toe een appje hoe het gaat met de viswedstrijden van uw broer. Vraag vraag naar de voetbaluitslagen van uw nichtje. Door met klein contact interesse te tonen in andermans hobby bent u weer even in contact met uw familielid. De kans is groot dat ze ook interesse tonen in uw eigen hobby. Een klein berichtje in de vorm van een appje is zo gestuurd.

Blijf respect houden voor elkaar

U hoeft het niet altijd eens te zijn met iedereen maar u kunt een ander wel met respect behandelen. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Onenigheid komt in iedere familie voor maar door elkaar met respect te blijven behandelen kunnen jullie er samen voor zorgen dat de familie een hechte band met elkaar blijft behouden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top