Now Reading
Zonnepanelen op uw eigen huis

Zonnepanelen op uw eigen huis

Steeds meer woningen beschikken over zonnepanelen. Bij nieuwbouwwoningen worden vaak al standaard zonnepanelen op het dak gelegd. Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en uw portemonnee. Overweegt u zelf zonnepanelen te plaatsen? Hierbij een aantal tips waarop u moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Zonnepanelen op uw dak

Hoe langer uw dak in de zon staat hoe meer de zonnepanelen zullen opbrengen. De grootste beperking voor een zonnepaneel is schaduw. Komt een deel van uw dak gedurende de dag in de schaduw dan heeft dit directe gevolgen voor de energie omzet. Het beste kunt u zonnepanelen plaatsen op een dak gelegen op het zuiden. Een plat dak is ook zeer geschikt voor het plaatsen van panelen. Bij het plaatsen van panelen op een plat dak kan het wel voorkomen dat de panelen elkaar in de schaduw plaatsen, vraag hiervoor advies aan uw monteur.

Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig. Woont u in een monumentaal pand of een beschermd stadsgezicht, dan kan het zijn dat u wel een vergunning nodig heeft.

Opbrengsten zonnepanelen

Gemiddeld genomen verdient een huishouden in 7 jaar de investering van zonnepanelen terug. De besparing op uw energie rekening is afhankelijk van de hoeveelheid panelen, schaduw, plaatsing op het dak en de kwaliteit van de zonnepanelen. Door een expert in de arm te nemen kunnen jullie samen bepalen en vooraf uitrekenen waar en hoeveel zonnepanelen de beste keus zijn voor uw dak.

See Also
dweilen

Verandert er nog wat in huis?

Bij zonnepanelen op het dak moet er in huis ook een kleine aanpassing worden gemaakt. Zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer. Een omvormer wordt vaak op het zolder geplaatst. Het beste is om een omvormer te plaatsen in een geventileerde ruimte. Vanaf de omvormer moet er een kabel worden gelegd naar de meterkast. Een monteur kan met u de beste route bepalen zodat de kabel netjes uit het zicht geplaatst kan worden

Tegenwoordig is er geen subsidie meer voor het plaatsen van zonnepanelen, maar ze leveren dus wel minder energiekosten op. Zonnepanelen gaan lang mee (25 tot 30 jaar) en zodra u de investering heeft terugverdiend is de opbrengst pure winst. Zonnepanelen wekken op een duurzame manier energie op en zullen de waarde van uw huis verhogen. Denkt u voorlopig nog niet aan verhuizen en wilt u een duurzame investering doen dan zijn zonnepanelen een hele goede optie.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top