Now Reading
Tips om woning inbraak in de winter te voorkomen

Tips om woning inbraak in de winter te voorkomen

woning inbraak

De dagen zijn korter en donkerder, ideale omstandigheden voor de inbreker. Tijdens de wintertijd vinden de meeste woninginbraken plaats. In het donker kunnen inbrekers ongezien een woning in en uit. De wintertijd vraagt om extra alertheid. Ik geef u een aantal tips om woning inbraak in de winter te voorkomen.

Sluit alle ramen en deuren

Deze tip kent u vast al wel maar gaat u even van huis, sluit dan alle ramen en deuren. Ook als u even met de hond gaat wandelen of even kort naar de buren gaat. Inbrekers kunnen met 5 minuten in en uit uw huis zijn geweest. Controleer tijdens de donkere dagen of alle ramen en deuren dicht maar ook op slot zitten. Trek de deur dus niet alleen dicht maar doe hem ook op slot. Denk ook aan uw achterdeur, laat deze op slot wanneer iedereen binnen is.

Huis leeg? Lampen aan

Gaat u een avondje uit of een weekendje weg? Simuleer uw aanwezigheid in huis. Zet lampen op een timer en laat een kopje en een gebruikt bordje op het aanrecht staan. Een huis moet er geleefd uit zien. Wanneer alles donker is. alle rolgordijnen dicht zijn en een huis perfect is opgeruimd hebben inbrekers al snel in de gaten dat het huis verlaten is. Laat niet alleen op de beneden verdieping lampen branden, denk ook aan de 2 en/of derde verdieping.

See Also
dweilen

Woning inbraak voorkomen door alerte buren

Tijdens deze donkere dagen is het handig om als buurt een oogje in het zeil te houden. Wees bedacht op vreemde figuren in de buurt en deel uw bedenkingen in de buurtapp. Door allemaal op te letten krijgen inbrekers minder kans om een inbraak in gang te zetten. Getuigen van een inbraak? Bel direct de politie en benader de inbrekers niet zelf.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top