Now Reading
Tips voor de voorjaarschoonmaak

Tips voor de voorjaarschoonmaak

voorjaarschoonmaak

Bij lente kriebels hoort ook de jaarlijkse voorjaarschoonmaak. De een is er dol op de ander laat het fenomeen liever aan zich voorbij gaan. Toch is het voorjaar het ideale moment om uw huis een flinke poetsbeurt te geven. Het begin van het nieuwe seizoen met een schoon huis. Na een winter met vieze schoenen door het huis en een verwarmingslucht die lekker is blijven hangen is het tijd om te luchten en te poetsen. Ik geef u een aantal tips voor het aanpakken van de voorjaarschoonmaak.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg er voor dat u voldoende schoonmaakmiddelen in huis heeft en beschikt over voldoende schoonmaak doekjes. Niets is zo vervelend dan halverwege de schoonmaak erachter komen dat de allesreiniger op is of de dweil in de was ligt. Bereid uw voorjaarschoonmaak goed voor en zorg voor voorraad. Wanneer u flink gaat poetsen is het belangrijk dat uw huis is opgeruimd. U kunt beter eerst alles opruimen en dan beginnen aan de schoonmaak. Ruim de keuken en kamer vast op om zo efficiƫnt te werken.

Begin uw voorjaarschoonmaak met afstoffen

Begin uw voorjaarsschoonmaak met afstoffen. Stof verplaats zich gemakkelijk dus pas wanneer de ruimte stofvrij is kunt u verder met de schoonmaak. Gebruik een Ragebol voor de spinnenwebben aan het plafond. Werk van boven naar beneden en neem alle plankjes, kasten en vensterbanken mee. Na het afstoffen kunt stofzuigen en als allerlaatste gaan dweilen. Wanneer u een klein beetje schoonmaakmiddel gebruikt tijdens het afstoffen zal er al een heerlijk fris geurtje in de kamer komen.

Badkamer en toilet

Na de woonkamer kunnen ook de badkamer en het toilet wel een goede beurt gebruiken. Tijdens de voorjaarsschoonmaak kunt u naast het standaard schoonmaak rondje ook de tegels en de vloeren een keer grondig meenemen. Haal alle losse spullen uit de badkamer zodat u ongestoord kunt beginnen met soppen.

See Also
dweilen

Ook de keuken meenemen in de voorjaarschoonmaak

Reinig de oven, kook de waterkoker uit en maak de kastjes van binnen en van buiten schoon. De keuken wordt in de meeste huishoudens veel gebruikt en wordt ongemerkt snel vies. De voorjaarschoonmaak is het moment om ook de keuken een keer goed onder handen te nemen.

Maak het u zelf leuk

De voorjaarschoonmaak is een groot karwei. Want als het huis schoon is kunnen de ramen ook wel een keer gedaan worden. U kunt niet alles in 1x doen. Verspreid uw werkzaamheden over meerdere dagen . Zet de radio lekker hard of geniet in stilte. Klaar met de grote schoonmaak? Trakteer u zelf op een mooie bos bloemen op tafel of relax op de bank met uw favoriete boek.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top