Now Reading
Wat te doen tegen mieren in huis

Wat te doen tegen mieren in huis

mieren in huis

Het voorjaar is weer begonnen. In het voorjaar en in de zomer kunt u last krijgen van mieren in huis. Mieren marcheren massaal met en groep naar binnen, en dat ziet u liever niet in uw keuken. Wat kunt doen om de mieren buiten te houden?

Hoe en waarom komen mieren in huis?

Mieren zijn heel klein en kunnen overal tussen door. De eerste stap om mieren te weren in huis is dan ook om kieren en naden dicht te maken. Maak uw huis daarnaast onaantrekkelijk voor mieren. Mieren zijn op zoek naar eten en hebben maar een paar kruimels nodig om naar binnen te komen. Een druppel ranja op de grond of een mes met zoete jam op het aanrecht, mieren weten ze snel te vinden.  Ruim etensresten direct op en zorg er voor dat alle zoetigheid snel uit de keuken verdwijnt.

Bestrijden

Wanneer u een mierennest in uw kruipruimte heeft is het verstandig deze zo snel mogelijk te verwijderen. Mieren gaan vaak terug naar dezelfde plek voor het  nest. Een mierennest kan ook in uw tuin zitten. Vanuit de tuin kan dan een spoor van mieren naar uw woning lopen. Mieren lijken dan misschien onschuldige beestjes maar de tunnels die ze aanleggen kunnen wel serieuze schade geven aan uw huis. De eerste stap is om de mieren op een dwaalspoor te zetten. Onderbreek hun route naar uw keuken door ze op een ander spoor te zetten met een andere geur. Door uw vloer met zeep schoon te maken kan de route al onderbroken worden. Zorg er dan wel voor dat ze op een andere plek niet ook wat lekkers te eten kunnen vinden want ze hebben binnen no-time een nieuwe route gevonden. Uw etensresten goed opruimen blijft dus heel erg belangrijk.

See Also
Zilvervisjes

Andere oplossingen voor het bestrijden van mieren

Wanneer u echt grote overlast heeft van mieren kan het zijn dat u een professional moet inschakelen. Er zijn ook een aantal middeltjes die u eerst zelf kunt uitproberen om de mieren te weren. Lok mieren in de val met ranja of stroop, hoe zoeter hoe beter. Maak een val en bedek bijvoorbeeld een bakje  met folie. Heeft u de vaste route van de mieren ontdekt? Leg op de route wat kaneel, wanneer ze kaneel tegen komen zullen ze snel een andere kant op lopen. Boen de vloer met zeep of een beetje gloor door de geuren van de grond te halen zullen de mieren op zoek gaan naar een andere plek voor hun eten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top