Now Reading
Besparen met een palletkachel?

Besparen met een palletkachel?

palletkachel

Veel mensen maken zich zorgen over de energiekosten. De aanhoudende prijsstijgingen en de onzekerheid over contracten blijven zorgelijk. Veel huishoudens zijn aangesloten op gas. Om woningen te verwarmen draaien we de verwarming open en maken we gebruik van gas. Geld besparen is belangrijker dan ooit. Een oplossing om minder gas te gebruiken is verwarmen doormiddel van een palletkachel. Kunt u geld besparen door het gebruik van een Palletkachel?

Wat is een palletkachel

Een Palletkachel lijkt in op een houtkachel echter verbrand deze geperste houtkorrels gemaakt van afvalhout. De kachel is een stuk zuiniger dan het gebruik van een gashaard of een houtkachel. Vooral voor het verwarmen van 1 ruimte is de Palletkachel zeer geschikt. Bijkomend voordeel is dat u geen schoorsteen nodig heeft, dit scheelt alweer een hoop ruimte in huis.
Hoeveel kunt u besparen?
De exacte besparing hangt u natuurlijk sterk af van het gebruik. Hoe warmer en hoe vaker u de kachel aanzet hoe meer pershout de kachel nodig heeft voor de verbranding. Voor een gemiddelde besparing kunt u uitgaan van 30 tot 60 procent. Dit percentage ligt hoog omdat het grootste deel van uw energierekening waarschijnlijk bestaat uit het verwarmen van uw huis.

Een palletkachel aanschaffen

Besparen op uw energie rekening is natuurlijk leuk maar u moet wel eerst investeren voor dat het wat oplevert. U kunt een palletkachel aanschaffen vanaf € 1000.00 en dit bedrag kan natuurlijk aan de hand van uw persoonlijke wensen verder oplopen. Naast de aanschaf van de kachel moet u betalen voor de installatie en wanneer er nog gene rookkanaal is moet deze ook gemaakt worden. De gassen uit de palletkachel moeten afgevoerd worden doormiddel van een rookkanaal. Om te voorkomen dat de gassen in uw huiskamer komen kunt u het beste een professional uw rookkanaal laten installeren. Voor het stoken met de palletkachel moet u ook het pershout aanschaffen. Een kilo hout kost ongeveer € 0.30 cent. Wanneer u veel stookt heeft u een flinke voorraad hout nodig.

See Also
dweilen

U kunt dus zeker kosten besparen op uw energierekening door middel van een palletkachel. Hoe verwarmd u uw huis en zal u een palletkachel in uw woonkamer overwegen?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top