Eigen Woning

Een eigen woning en de financiƫle consequenties en voordelen

Randstad
Trek uit de Randstad blijft toenemen

In 2021 verhuisden opnieuw meer mensen vanuit de Randstad naar een gemeente daarbuiten. Het zijn vooral 30-plussers die de Randstad verlaten.

koopwoning
Gemiddelde transactieprijs koopwoning in 2021 gestegen tot 387 duizend euro

In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 387 duizend euro. Voor het eerst waren er gemeenten waar de gemiddelde transactieprijs boven 1 miljoen euro uitkwam.

samenwonen
Samenwonen met uw partner? Wat zijn de voor en nadelen

Wonen u en uw partner ieder in een eigen huis en denken jullie er over na om te gaan samenwonen? Dit zijn de voor en nadelen.

tweede woning
Een tweede woning kopen? Dit moet u weten

Zit u er over na te denken om een tweede woning te kopen? Een investering voor u zelf en voor de toekomst is een goed idee maar waar moet u op letten?

Begin 2021 stond 2,4 procent van de woningen leeg

Op 1 januari 2021 stonden 187 duizend woningen leeg, 2,4 procent van alle woningen. Dit was vergelijkbaar met vorig jaar.

Aanbouw financieren
Hoe kunt u een aanbouw financieren?

Een aanbouw kan uw huis flink veranderen en kan er voor zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen. Hoe kunt u een aanbouw financieren?

huurstijging
Kleinste huurstijging sinds 1960

De woninghuren zijn in juli 2021 met gemiddeld 0,8 procent omhoog gegaan ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de kleinste huurstijging sinds 1960.

huis verkopen op latere leeftijd
Waarom is het verstandig om uw huis op latere leeftijd te verkopen?

Als we ouder worden is het wellicht verstandig om uw huis te verkopen en te gaan huren. Waarom zou u uw huis verkopen op latere leeftijd?