Eigen Woning

Een eigen woning en de financiële consequenties en voordelen

Energierekening 12 procent lager in 2024

Met de energieprijzen van januari 2024 is een gemiddeld huishouden 2 363 euro per jaar kwijt aan energie. Dat is 323 euro minder dan met de energieprijzen (inclusief prijsplafondkorting) en jaarverbruiken van januari 2023, een daling van 12 procent.

Energieverbruik per inwoner
Energieverbruik per inwoner terug op niveau van 1970

In 2022 is het totale energieverbruik in Nederland, omgerekend per inwoner, verder gedaald naar 154 gigajoule. Daarmee is het verbruik ongeveer terug op het niveau van 1970, maar nog altijd 11 keer hoger dan in 1800.

inbraak tijdens uw vakantie
Tips tegen inbraak tijdens uw vakantie

Veel mensen gaan de komende maanden heerlijk  met zomervakantie. Met deze tips tegen inbraak tijdens uw vakantie beschermt u uw huis tegen ongenodigde gasten.

jongvolwassenen
Steeds meer jongvolwassenen werken al bij verlaten ouderlijk huis

In 2019 werkte 66 procent van de jongvolwassenen bij het verlaten van het ouderlijk huis. In 2011 was dit nog 56 procent.

Randstad
Trek uit de Randstad blijft toenemen

In 2021 verhuisden opnieuw meer mensen vanuit de Randstad naar een gemeente daarbuiten. Het zijn vooral 30-plussers die de Randstad verlaten.

koopwoning
Gemiddelde transactieprijs koopwoning in 2021 gestegen tot 387 duizend euro

In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 387 duizend euro. Voor het eerst waren er gemeenten waar de gemiddelde transactieprijs boven 1 miljoen euro uitkwam.

samenwonen
Samenwonen met uw partner? Wat zijn de voor en nadelen

Wonen u en uw partner ieder in een eigen huis en denken jullie er over na om te gaan samenwonen? Dit zijn de voor en nadelen.

tweede woning
Een tweede woning kopen? Dit moet u weten

Zit u er over na te denken om een tweede woning te kopen? Een investering voor u zelf en voor de toekomst is een goed idee maar waar moet u op letten?