Now Reading
Zo maakt u uw tuin lente klaar

Zo maakt u uw tuin lente klaar

tuin

We verlangen allemaal weer naar de lente. Genieten van lekker weer en traditioneel de start van het buitenleven. Onze tuinen kunnen wel weer een update gebruiken. Planten mogen gesnoeid worden, het meubilair kan weer worden afgestoft en het gras mag wel weer wat aandacht krijgen. Met deze tips maakt u uw tuin weer lente klaar.

Wanneer begint u met uw tuin lente klaar maken?

Het gras begint al te groeien vanaf 5graden. Nu worden onze winters steeds extremer van heel koud naar heel warm is geen uitzondering meer. Het beste kunt u begin met het klaarmaken van uw tuin wanneer er geen kans meer is op vorst. April is daarbij een mooie maand om als startdatum aan te houden.

Waar begint u mee?

De tuin ligt waarschijnlijk nog vol met tuinafval. Tijd om de grond weer schoon te maken en de aarde door te spitten. Haal het onkruid weg. Onkruid wieden is natuurlijk niet iedereen zijn favoriete klusje maar juist aan het begin van het seizoen is het goed hier extra aandacht aan te geven. Geef de planten en struiken weer zuurstof door de grond open te breken. Spit de tuin om en laat de grond ademen. Kale plekken in uw gazon? Bemest de grond, het liefst net voor er regenbuien voorspeld zijn.

Uw tuin snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel voor het nieuwe tuin seizoen. Door planten en struiken te snoeien in het voorjaar zullen ze tijdens het nieuwe seizoen opnieuw uitlopen en heeft u er weer veel plezier van. Let echter wel goed op wanneer u welke plant snoeit. Weet u welke planten u in de tuin heeft staan of heeft u de kaartjes nog bewaard? Lees u dan goed in welke plant u wel en welke u niet mag snoeien. Elke plant heeft zijn eigen richtlijnen en het is verstandig om hier rekening mee te houden.

Lees ook
Zilvervisjes

Verwijden van de groene aanslag

Na een winter vol nattigheid kan uw terras groen uitslaan. Uw stenen en schutting kunnen met een hogedrukreiniger worden afgespoten. Het schoon spuiten van uw tuin is een vies karweitje. Wanneer u klaar bent heeft u wel extra veel voldoening want uw tuin ziet er dan weer als nieuw uit. Haal de hoes weer van de tuinmeubels en maak deze ook nog even met een sopje schoon.

Laat de lente maar weer beginnen en geniet weer van uw tuin.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top