Now Reading
Wat kunt u doen tegen zilvervisjes?

Wat kunt u doen tegen zilvervisjes?

Zilvervisjes

Heeft u ook last van zilvervisjes in uw huis? Het is natuurlijk heel vervelend als u er een op uw slaapkamer of badkamer tegen komt. Hoe komen ze er eigenlijk en waarom kunnen ze door het hele huis zitten? Deze tips zullen helpen om deze vervelende beestjes weg te houden.

Zilvervisjes eten Zetmeel

Het geen wat zilvervisjes eten is zetmeel. Dit zit in bijvoorbeeld brood, aardappels paste en banaan. Daardoor zitten zo ook vaak in de keuken of plekken waar eten bewaard wordt. Waar ook zetmeel in zit is in behangplaksel daardoor zitten ze ook vaak op zolders of andere plekken in huis.

Warm en vochtig ideale omstandigheden voor Zilvervisjes

Deze kleine beestjes houden van een warme en wat vochtige plek. Om ze dus tegen gaan is het goed om het huis goed te ventileren en de temperatuur beneden de 22 graden te houden. Vooral nieuwbouw huizen kunnen last krijgen van zilvervisjes. Doordat de huizen goed geïsoleerd zijn en minder vochtig zijn worden de omstandigheden voor de kleine beestjes ideaal. Ventileer uw huis dus goed.

Naden wegwerken

Omdat ze behangplaksel eten is het belangrijk om het behang zonder naden te plakken. Leg ze liever iets over elkaar of zorg dat ze gewoon erg goed aansluiten. Andere kieren of scheurtjes moeten ook bijgewerkt worden. Zo voorkomt u dat ze zich door het hele huis verspreiden.

Lees ook
Uw tuinmeubilair beschermen tegen de winter

Laat spinnen zitten

Dit klinkt misschien tegenstrijdig want natuurlijk wilt u ook geen spinnen in huis hebben. Spinnen zijn echter de natuurlijke vijand van de zilvervisjes. U kunt de spinnen dus toch beter laten zitten. Wanneer de zilvervisjes weg zijn kunt u de spinnen ook weer weg halen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top