Now Reading
Wel of niet met sokken aan slapen

Wel of niet met sokken aan slapen

sokken

De een zweert erbij en de ander moet er niet aan denken. Slapen met sokken aan in bed heeft zo zijn voor en zijn nadelen. Bij koude nachten is het fijn om met warme voeten in bed te liggen maar na een kwartiertje kan het ook té warm worden. Waarom wel of niet met sokken aan slapen.

De voordelen

Op onze slaapkamers kan het koud zijn. Vaak staat de verwarming op de slaap kamer niet aan en is het bed koud wanneer u er met uw pyjama instapt. Wanneer u uw sokken aanlaat in bed valt u waarschijnlijk sneller in slaap. Door sokken te dragen in bed geeft u een signaal af naar uw hersenen dat het tijd is om te slapen. Door koude voeten kunt u lang wakker blijven liggen. Wanneer u lichaam lekker warm is valt u sneller in slaap.

De nadelen van het slapen met sokken aan in bed

Voor veel mensen is het een gewoonte om sokken uit te doen in bed. Wanneer u het van nature snel warm heeft is het slapen met warme voeten al helemaal geen optie want het is dan al snel te warm in bed. Ook kan het slapen met sokken aan nadelen hebben. Zo zijn niet alle sokken geschikt voor nachtje slapen. Sokken die te strak zitten kunnen uw voeten afknellen en de bloedsomloop belemmeren. Wanneer u het te warm heeft liggen infecties en vieze geurtjes op de loer. Uw voeten moeten ook ademen door altijd iets om uw voeten te dragen krijgen ze geen tijd om te luchten.

See Also
Oogfonds

Wat heeft uw voorkeur?

Eigenlijk is het slapen met voetverwarmers een persoonlijke voorkeur. Voor mensen die slecht in slaap komen en het heel snel koud hebben is het dragen van sokken tijdens het slapen een groot voordeel. Met sokken aan slapen is geen oplossing voor langdurige slaap problemen maar het kan u wel helpen. Het kan ook juist heel lekker zijn om met blote voeten in bed te liggen. Uw lichaam warmt vanzelf en u loopt niet het risico om halverwege de nacht wakker te worden met zweetvoeten. Wat is uw voorkeur met of zonder sokken slapen in bed?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top