Now Reading
Slapen met uw haren los of vast? Wat is beter

Slapen met uw haren los of vast? Wat is beter

Slapen met uw haren los of vast

Iedereen heeft een eigen voorkeur. De een slaapt liever met de haren vast en de ander laat ze liever los. Of u met uw haren los of vast slaapt is van invloed op uw haar gezondheid. Maar wat is nu beter? In de blog geef ik u enkele tips wat het beste en meest gezonde is voor uw haar.

Slapen met losse haren

Slapen met losse haren vindt lang niet iedereen fijn. De lokken komen in uw gezicht, kriebelen en als u wakker wordt staat het vaak alle kanten op. Toch is er nog een nadeel aan het slapen met losse haren zo kan het nadelig zijn voor uw huid. Haren zitten ook vol met bacteriƫn en wanneer deze in contact komen met uw huid kan dit onzuiverheden tot gevolg hebben. De oplossen lijkt dan simpel: Haren vast maar ook daar zitten weer nadelen aan.

Haren vast tijdens het slapen

Met uw haren vast gebonden slapen lijkt de ideale oplossen. Geen last van lokken die om uw keel kunnen gaan zetten of u de hele nacht door kriebelen. Haren vast lijkt de beste optie maar toch moet u ook daar mee oppassen. Als u uw haren te strak in een knot of staart vast maakt kan dit zorgen voor haaruitval of een dunnere haarlijn. Door dat u veel beweegt in de nacht staat er constante spanning op uw haar wortels wat een beschadigde hoofdhuid met haaruitval tot gevolg.

Wat is de beste oplossing: slapen met uw haren los of vast?

Slapen met uw haren los is slecht voor uw huid en slapen met uw haren vast is slecht voor uw haar. Wat is dan de ideale oplossing? De ideale oplossing is om uw haren vast te dragen maar deze wel zorg vast te zetten. U kunt het beste kiezen voor een lage staart waarbij er geen spanning staat op uw hoofdhuid. Een losse vlecht is ook een goede optie om uw haren vast te binden. Bent u fan van een knot? Ook dit is een optie naar zorg voor een soepel elastiek en zet uw haren losjes vast in de knot.

See Also
voeding

Extra tips

Slaap nooit met natte haren. Was uw haren voor het slapen gaan en kiezen voor een zijden kussensloop.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top