Now Reading
Waarom in de winter ook met het raam open slapen

Waarom in de winter ook met het raam open slapen

met het raam open slapen

De dagen worden korter en de temperatuur begint te dalen. Het najaar is begonnen. ’s Avonds met een dekentje op de bank en gezellige kaarsjes aan op tafel. Nu het kouder wordt is het ook weer tijd om de thermostaat hoger te zetten. De meeste mensen verwarmen alleen de beneden verdieping maar als u dan naar boven gaat voor de nacht kan het daar erg koud zijn. Ramen dicht en de verwarming op de slaapkamer aan is voor uw gezondheid niet het beste idee. Waarom in de winter ook met het raam open slapen? U leest het hier.

Ventilatie in de slaapkamer

Het is belangrijk om uw slaapkamer goed te ventileren. Niet alleen uw slaapkamer maar uw hele huis moet u goed ventileren. Wanneer uw huis niet goed geventileerd is kan dit gezondheidsproblemen geven. Huisstofmijt en schimmels groeien goed bij droge lucht, een raam openzetten is dus geen overbodige luxe.

Temperatuur tijdens het slapen

Uw raam open zetten is dus goed voor de ventilatie en frisse lucht in de slaap kamer. In de winter kan het natuurlijk buiten koud worden. Door het raam op een kiertje te zetten kan het in de slaap kamer snel koud worden. Voorkom dat u in de tocht gaat liggen en maakt gebruik van het juiste dekbed om uw lichaamstemperatuur goed gecontroleerd te houden. De ideale temperatuur in de slaap kamer is rond de 18 graden. Bent u longpatiënt? Dan kunt veel last krijgen van temperatuur schommelingen. Hou dus de temperatuur goed in de gaten tijdens de winter.

See Also
echte kerstboom in huis

Met het raam open slapen geeft minder koolstofdioxide

Door met het raam open te slapen of de ventenster in de ramen op te zetten is de ruimte beter geventileerd waardoor er ook minder koolstofdioxide ontstaat in de slaapkamer. Door een raam op een kiertje te zetten kan er zuurstof naar binnen waardoor er minder koolstofdioxide in de kamer blijft hangen. Door meer zuurstof in de slaap kamer zult u minder snel met hoofdpijn wakker worden en slaapt u ook nog eens dieper.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top