Now Reading
De voor en nadelen van een e-reader

De voor en nadelen van een e-reader

e-reader

De e-reader is niet meer weg te denken. Naast een mobiele telefoon is een e-reader ook een belangrijk item om mee te nemen op vakantie. Ook in de trein zie je steeds meer mensen lezen op uw e-reader. Niet iedereen geeft de voorkeur aan een digitale bibliotheek. De voor en nadelen van een e-reder op een rijtje.

Voordelen van een e-reader

Het grote voordeel van het lezen van boeken op uw e-reader is dat u geen zware boeken meer hoeft mee te slepen. Zeker bij een lange vakantie waarin u meerdere boeken kunt verslinden scheelt h et een hoop gewicht in u bagage. Op een reader passen, afhankelijk van het geheugen, honderden digitale boeken. U heeft dus altijd uw eigen mini bibliotheek bij zich. Het gewicht van een reader is licht waardoor u gemakkelijk lange tijd kunt lezen zonder last te krijgen van uw handen of polsen. Alle boeken uitgelezen? Online is het gemakkelijk digitale boeken kopen die bij een wifi verbinding automatisch op uw e-reader komen te staan.

Slim apparaat

De readers worden steeds slimmer. Zo kunt u het lettertype, de regel afstand en de schermverlichting helemaal naar wens instellen. De slimme verlichting past zich automatisch aan naar uw omstandigheden en zorgt er voor dat het licht niet te fel is voor de ogen. Er bestaan ook e-readers die waterbestendig zijn. Een boek lezen aan de rand van het zwembad of tijdens een avondje ontspanning in het bad was nog nooit zo makkelijk. Geen last van druppels in uw bladzijde. De beeldschermen zijn zo ontwikkeld dat u ook in de felle zon een boek kunt lezen zonder last te hebben van weerspiegeling.

See Also
Kerstfilm tips

Wat zijn dan de nadelen?

Hebben e-readers ook nadelen? Het grootste nadeel van de fanatieke lezers onder ons is misschien wel dat je de look en feel van een echt boekt mist. Het bladeren door een boek en de geur van boek. Daarnaast moet je een reader opladen, wat soms nog wel eens vergeten kan worden omdat een batterij heel lang mee gaat. Boeken uitlenen is niet meer mogelijk en je bent op een e-reader toch wat zuiniger dan een echt boek. De aanschaf van een e-reader kan hoog zijn waardoor je deze liever niet onbeheerd op het strand achterlaat.
Wat heeft uw voorkeur? Leest u liever een papieren boek of bent u fan van de e-reader?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top