Now Reading
Hoe gezond is een middag dutje voor u?

Hoe gezond is een middag dutje voor u?

middag dutje

Soms kan het heel verleidelijk zijn om in de middag een dutje te doen. Een dutje of een powernap kan u weer de juiste energie geven om de dag door te komen. Maar hoe verstandig is het om te slapen overdag en hoe beïnvloed dit uw nachtrust? In deze blog vertel ik u meer over hoe gezond een middag dutje is.

Waarom een middag dutje doen?

Waarom zou u eigenlijk overdag een middag dutje doen? Een Powernap kan u in de middag verhoogde productiviteit geven omdat u zich gezonder voelt. Wanneer u een powernap niet langer duurt dan 30 minuten ervaart u positieve effecten. Wanneer u echter langer dan 30 minuten gaat slapen zijn de positieve effecten weg en zijn er meer nadelen dan voordelen aan middag dutje. Na een middag dutje bent u energieke, minder stressvol en klaar voor een actieve middag. Het gevaar van te lang slapen in de middag is dat u in de avond niet meer kunt slapen.

Nadelen van een powernap

Nadelen van een powernap ervaart u wanneer u te lang gaat slapen in de middag. Een powernap van een uur of langer wordt al gezien als een volledig slaap moment. Wanneer u te lang gaat slapen ondervindt u waarschijnlijk meer nadelen dan voordelen van uw powernap. Wanneer u wakker wordt na een te lang dutje bent u waarschijnlijk minder energiek dan voor u ging slapen. In plaats van een productieve middag kunt u juist futloos en energieloos worden. Wanneer u ’s avonds naar bed gaat kunt u juist langer wakker liggen omdat uw lichaam en geest nog niet vermoeid zijn. Door te lang te dutten wordt uw slaapritme in de war gebracht.

See Also

Zeker wanneer wet wat ouder worden kunnen we soms wel wat extra energie gebruiken. Een gedoseerde powernap kan u helpen ook in de middag energiek te zijn. Vindt een slaap ritme wat voor u het beste werkt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top